Szerintetek az alábbi 2 pulzusmérő óra mennyire lehet jó?
Futáshoz lenne szükségem pulzusmérő órára. Igazából nincs szükségem kifejezetten okosórára, mert külön helyen mérem a távot, ezen nem is szeretnék változtatni. Olyan plusz funkciókra nincs szükségem, mint amit a legtöbb okosóra tud, pl. alvásmérés, hívásfogadás, közösségi oldalakkal összeköttetés stb. A pulzusmérés lenne a lényeg, hogy minél pontosabban mutassa, mert jelenleg figyelnem kell rá, hogy ne menjen a pulzusom egy bizonyos szint fölé. Nem is szeretnék rá ezért sokat költeni, ezt a kettőt néztem, véleményeket viszont nem írtak hozzájuk:
Vegyél egy normális pulzusmérőt akkor pl
Az okosórák, pláne az általad linkelt árkategóriában kb karkötőnek jók, dísznek. De arra meg találsz szebbet
mivel incognito-ra vagy állítva, se megerősíteni, se cáfolni nem tudjuk.
a tartalma viszont megegyezik korábbi 20 kérdés tartalmával...
Előző válaszolók!!
Mégis mi a rosseb folyik ezen az oldalon???
Megmondom őszintén, én mostanában alig vagyok fent, mert hihetetlenül lelomboz, hogy sok kategóriában más sem megy, mint a kérdezők, kérdések alázása.
Attól, hogy tud a pulzusáról, miért lenne hipochonder? Igen, amúgy előfordulhat, hogy ha 60 alatti vagy 80 feletti a nyugalmi pulzusa, esetleg ugrál, akkor aggódni fog, esetleg kérdést ír ki vagy orvoshoz megy. ÉS? Baj, hogy ismerjük a szervezetünk működésének bizonyos paramétereit? Vérvételre se menjünk rendszeresen, mert jaj hipochonderek leszünk?
Kérdező!
Nekem pl. Samsung Galaxy Watch 4-em van, meglepően pontosan mér nyugalomban (keresztellenőrizve vérnyomásmérővel, számlálással, pulzoxival) és futás közben is (keresztellenőrizve mellkaspánttal).
Azért nem javaslom a Samsungot, mert nem működik együtt mellkaspántokkal.
A mellkaspánt előnye pedig az, hogy gyorsabban reagál a pulzus változásaira, az okosóra akár fél percet is késhet, de másodperceket mindenképpen.
És igen, igenis jó figyelni a pulzust futás közben. Például azért, mert a többség, ha úgy fut, ahogy "automatikusan jön" és ahogy kellemesnek érzi, akkor túl magas pulzussal fut (saját magához képest). Ez állítólag sérülésekhez vezethet, nem úgy terhel, ahogy optimális, stb, nem tudom jól elmagyarázni, mert vagy biokémiába belemenő magyarázatok vannak, amiket nem értek, vagy semmilyenek. De kezdem elfogadni az "okosoknak".
Körülbelül olyan pulzussal kell futnod az edzések 80%-át, ami mellett a futást már túl kényelmesnek tartod, összetett mondatot is végig tudsz mondani, lassan is elég levegőt venned. Ebben segít, ha figyeled a pulzusodat. Meg úgy egyébként is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!