Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A debreceni EFI személyi edző...

A debreceni EFI személyi edző képzéséről mik a vélemények?

Figyelt kérdés
Elkezdtem, de nagyon lehúzás szaga van az egésznek. Inkább azt látom, hogy csak egy jó marketingje van az egésznek. Érdekes módon szabad véleményeket sem a google-ben, sem a facebook oldalukon nem taltam. Pedig mostanság a legtöbb képzés/intézmény az ilyesmit is fontosnak tartja.
2022. jún. 12. 11:10
 1/10 anonim válasza:
Szia :) friss infót esetleg tudnál mondani, hogy milyen?
2022. aug. 10. 16:55
 2/10 A kérdező kommentje:

Tudnék: röviden hányinger az egész.

-Egyrészt lehúzás a más árakhoz képest, ha már csak az anyagiakat nézzük.

-Az OVB hangulatát idézi az egész, az meg tudjuk hogy mint jelent.

-Az előadó egyáltalán nem szimpatikus, nagyon arrogáns egy ember.

-Hetente min 5 emailt küldenek mindenről, de egyikben sincs teljesen összefoglalva minden infó ami kell a következő alkalmakra vagy egy vizsgára, mindig csak pár mondat. Aztán 1 nap múlva jön a kövi email, hogy itt van még egy kis segítség... nagyon idegesítő, átláthatatlan.

-Nincs egy felület ahová normálisan fel vannak az anyagok töltve, mindig csak az emailes csatolmányok.

-Nincs egy elérhető tanterv, hogy mikor mi lesz, illetve milyen témák lesznek végig a képzésen, nem tud az ember normálisan tervezni velük.

Összességében szar az egész úgy ahogy van, helyedben más képzést választanék.

És az is sok mindent elárul, hogy sehol nem lehet róluk találni infókat, érdemi véleményeket. A facebook oldaluk is ezer éves legalább. Tényleg nem ajánlom, mert még a kedved is elveszi az ilyen képzésektől.

2022. okt. 11. 22:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Most számoltam össze, kb 80-90 email jött összesen az EFI-től a 8 hónapos képzés ideje allatt. Az havi 10 email legalább, azért ez szerintem viccnek is rossz :D
2022. okt. 12. 19:47
 4/10 anonim válasza:
Sajnos beiratkoztam es ugyanezt tapasztaltam :/
2022. nov. 29. 21:21
 5/10 anonim válasza:
És a vizsga milyen volt?
2023. máj. 26. 09:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, odáig nem szenvedtem el, hagytam a francba az egészet.
2023. máj. 26. 20:16
 7/10 EFI -Fitness válasza:

„ tisztelt „ véleményírók !

Igen , sajnos tapasztaljuk , hogy egyre több olyan egyén érkezik az emeltszintű edzőképzésekre , aki képességeiket tekintve nagyon komoly elmaradásban vannak az átlag populációtól .

Ebből fakadólag nehéz neki értelmezni a képzésben elhangzó , leírt , átadott sporttudományi tényeket , amelyek szorosan kiszolgálják a testépítés , fitness és rekreációs sport edzés és élettani rendszerét.

Sajnos az Önök által leírtak alapján Önök is ehhez a szűk csoporthoz tartoznak , akik az értelmi képességeik tekintetében sajnos nem tudnak egy ilyen szintű edzőképzésben sikeresen teljesíteni és elhagyják a képzést .

Amivel semmi gond nincs , ez egy teljesen normális dolog , hiszen nem mindenkiből lesz Forma 1-es pilóta , pedig sokan tudnak autót vezetni ettől függetlenül.

A „ lehúzó „ szó azért nehezen értelmezhető az EFI edzőképző tekintetében , mert talán az egyetlen iskola , aki az első hónapban nagyon komoly szakmai anyagot oktat és mutatja meg , hogy a képzés időszaka alatt milyen mélységben fogunk tanulni az edzéselméleti , edzéstervezési , funkcionális anatómia , sporttélettan , sporttáplálkozás …..stb tantárgyakban , amelynek a végkimenetele , hogy az egyén megfelelő edzői kompetenciákkal fog rendelkezni és nem egy szimpla „ bohóc „ lesz a fitness edzők világában .

Azonban az első hónapban nem küld ki tandíjszámlát és nem is kéri előre a tandíjat kifizetni , pont azért , hogy a diák láthassa , hogy mi az amit tanulni fog és az értelmi képességei elegendőek -e hozzá .

Amennyiben úgy ítéli meg , hogy nem akkor simán abba tudja hagyni a képzést és kereshet egy primitívebb szintű és alacsonyabb edzői képesítést biztosító képzést . Ami természetesen nem ad edzői végzettséget csak alacsonyabb rekreációs mozgásprogram irányítói képesítést .

Akkor valóban a „ lehúzó „ szó ami ide illik vagy esetleg a támogató ?

Közel 20 éves múltra tekintünk vissza az edzőképzés terén , ahol közel 3000 fő diák végzett és közel 1000 EFI –nél végzett edzővel tartjuk a kapcsolatot és nagyon sokan lettek sikeres és szakmailag is elismert edzők .

Egy dolog különbözteti meg Önöket és Őket ! Nekik rendelkezésre álltak az értelmi képességeik vagy ha esetleg korlátozottabbak is voltak a szorgalmukkal és alázattal ezt kompenzálták és sikeresek lettek.

Önök kedves kommentelők ? Milyen sikereket tudnak felmutatni ?

„ tisztelettel „ Balogh Tamás EFI vezető tanár , mert legalább a nevünket is vállaljuk , ha véleményt alkotunk .

2023. dec. 9. 14:03
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves Tamás! Reagálva arra amit ír:

1. Az a tény, hogy mások értelmi szintjét veszi célba, amennyiben már valamiben nem egyezik a véleményük az Önével, önmagában is sok mindent elárul Önről. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy észérvekkel nem lehet Önnel kommunikálni, esetleg vitázni egy adott témában, mert nem képes erre, így lehet a saját értelmi szintjét kellene először elemezni.

2. Jómagam több egyetemi végzettséggel (melyek komolyabb kategóriát képviselnek és nem egy bármilyen büfészakot), emellett egyéb sikeresen elvégzett felnőttképzésekkel a hatám mögött ki merem jelenteni, hogy nem okozna gondot számomra egy ilyen képzés elvégzése. Ha már az érdekli mit tudok felmutatni.

3. Én kész tényeket vázoltam fel, hogy mik voltak a fő problémák számomra a képzéssel, ezekből kb egyre sem reagált konkrétan (kivéve az árakatt érő kritikára, bár arra sem érdemben, mert vannak más képzések olcsóbban, ahol ezek az általam felvázolt problémák nem állnak fenn, és tőlük is kerültek ki sikeres emberek, így amit írt kb nem jelent semmit). Ebből is arra lehet következtetni, hogy az általam felvázolt problémák valósak. Ahelyett pedig, hogy ezek elhárításáról tett volna ígéretet vagy valamilyen már felmutatható változást, inkább azokat a diákokat szidja, akik kezdetben bizalmat szavaztak a képzésnek. Ezen kellene talán elgondolkodni, mert ez is csak Önt és a képzést minősíti.

2023. dec. 10. 16:02
 9/10 EFI -Fitness válasza:

Kedves " Privát " mert nem tudjuk ki Ön !

Sajnos még mindig nem meri felvállalni a nevét, ez továbbra is azt mutatja , hogy véleményvezérként dobál olyan dolgokat amiért nem hajlandó vállalni a felelősséget ( ami sajnos nagyon sok valótlan és hamis állításokat tartalmaz ) .

Azonban ,hogy

lássa szívesen állok bele a " vitába ", mert biztos vagyok az EFI képzési rendszerében, hiszek a sikerében és tudatos pedagógia elemeiben , így szívesen érvelek . Nézzük mit írt Ön korábban :

1. ÖN ÍRTA : Tudnék: röviden hányinger az egész.

Válaszom : engedje meg , hogy ezt ne kommentáljam ,hogy az ön metabolikus rendszere hogyan működik :( szomorú , ha így fogalmaz meg dolgokat

2.ÖN ÍRTA Egyrészt lehúzás a más árakhoz képest, ha már csak az anyagiakat nézzük.

Válasz : ezt kifejtettük és az 50%-al kevesebb árat , nem tartanám még mindig lehúzásnak.

-ÖN ÍRTA : Az OVB hangulatát idézi az egész, az meg tudjuk hogy mint jelent.

Válasz: nem értek a politikához , mert gondolom ennek valami ilyen jellegű mondanivalója van és ebből most esik is le , hogy ki lehet Ön , de még ne vagyok benne biztos .

-ÖN ÍRTA :Az előadó egyáltalán nem szimpatikus, nagyon arrogáns egy ember.

Válasz : ez lehet egy vélemény , bár sem magamra sem kollégáimra nem tudnám ezt a jelzőt használni és itt megint kénytelen vagyok több ezer emberből kapott visszajelzésre támaszkodni , hogy még távolról sem kaptunk ilyet senkitől a 20 év alatt .

-ÖN ÍRTA :Hetente min 5 emailt küldenek mindenről, de egyikben sincs teljesen összefoglalva minden infó ami kell a következő alkalmakra vagy egy vizsgára, mindig csak pár mondat. Aztán 1 nap múlva jön a kövi email, hogy itt van még egy kis segítség... nagyon idegesítő, átláthatatlan.

Válasz : az olvasónak ezt látnia kellene , de ez szimplán nem igaz . Mindent tematikusan küldünk az adott tantárgyhoz , amennyiben nem így

lenne , akkor a diákjaink nem tudnának eredményesen teljesíteni a

vizsgán ami pld jelenleg 95 % feletti és közel 50-60 között van a jeles eredmény . Erre írtam azt , ha Ön szerény képességekkel rendelkezik , akkor talán értem a közlést , de még akkor is nehezen értelmezhető , hogy mit nem lát át. Szerintem Önnek sok volt az információ , amit nem tudott feldolgozni és ez képesség függő, bámilyen szemszögből vizsgáljuk .

-ÖN ÍRTA Nincs egy felület ahová normálisan fel vannak az anyagok töltve, mindig csak az emailes csatolmányok.

Válasz : minden diákunkat megtisztelünk azzal , hogy személyesen kommunikálunk velük , ez szerintem inkább jó ,mint egy személytelen weboldal, mivel így még jobban kialakul az értelmes diákokkal az interaktív rész és sokat tudunk nekik adni a tudáshalmaz tekintetében .

-ÖN ÍRTA Nincs egy elérhető tanterv, hogy mikor mi lesz, illetve milyen témák lesznek végig a képzésen, nem tud az ember normálisan tervezni velük.

Válasz : ez is szimplán nem igaz , mert nem csak hogy elküldjük a tematikát és az időpontokat , de több előadást is tartunk erről.

Tehát : ezzel le is zárva az Önnel folytatott kommunikációt .

Kicsit jobban kezd kirajzolódni , hogy ki is Ön.

Hölgyre asszociálok , aki már az első tájékoztató napon nem nagyon értette az alapokat és több olyan kérdése is volt , amiből látszott , hogy sajnos annyira messze van a sport ezen területétől , hogy sokat kell majd tanulnia az eredményességhez. Közben kiderült gondolom az Ön számára , hogy erre időt és energiát kell szánni , részt kell venni az előadásokon a prezentációkon , olvasni is kell . Szóval " dolgozni " kell a fejlődésért. Ez pedig nem volt benne az eredeti terveiben , lehet azt gondolta ez egy buta, igényességet nem tartalmazó , majd kapok egy papírt című előadás lesz és rájött , hogy nem . Ez a képzés a sporttudományról szól és a testépítés - fitness sportág mélységi rendszeréről , amit egy edzőnek tudnia kell.

Nincs ezzel semmi gond és ha értelmesen " hányinger " , lehúzás meg obv nélkül beszélgetne velünk , velem biztos tudtunk volna segíteni Önnek sok mindenben .

Bízom benne így már látja , hogy nem futok el a kiritika elől.

Üdvözlettel

Balogh Tamás EFI

2024. jan. 14. 15:34
 10/10 Ancsika1986 válasza:

Szia,

talán már nem aktuális a kérdés, de szembejött velem, és hátha mások egy releváns vélemény alapján tudnak majd dönteni, ugyanis Én ELVÉGEZTEM a Sportedző képzést, ezen felül pedig az Aerobik és Táplálkozás modulokat is, talán már ez is ömmagáért beszél, hiszen ha az előttem leírtak szerint csak lehúzásról szólna, minden bizonnyal már nem működne ez az intézmény, és nem kerülne ki évente több ezer diák sikeres vizsgával.

A tananyagokat illetően, valóban rengeteg információval voltunk ellátva, heti szinten kaptuk, mindamellett, hogy Tamás (az Igazgató Úr) minden igényt kielégítő oktató videókat tartott számunkra, amire nem sajnálta az időt soha.

Én személy szerint azért jelentkeztem, mert egész Magyarországon nem találtam olyan képzést, ahogy ezt a fajta EKKR5 -ös szintű tudáshalmazt 8 hónap alatt leoktatnák, és melyet a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem akkreditál.

Komolyan hangzik?

Igen, mert az is! Sokan úgy gondolják, hogy csak azért mert fizetnek egy tanfolyamra, akkor meg is van a papír, mert fizettem, nem kell tanulni....

Egyrészt emberek egészségével fogsz foglalkozni, mozgásszervrendszerével fogsz foglalkozni, különböző metabolikus folyamataival fogsz foglalkozni...

Soha nem értettem azokat az embereket, akik mindezt úgy szeretnék végezni, hogy megvan a papír, és nyomjuk...

Kőkemény Anatómia, sportélettan, módszertan, edzéselmélet és még sorolhatnám....ezen tudáshalmaz nélkül egyaltalán valaki hogy mer mások egészségével "játszani"!?

Örömmel olvastam , hogy az előttem szóló nem végezte el, hiszen aki úgy áll ehhez hozzá, hogy szamára ez szenvedés, és viccesnek tartja a sok tananyagot, annak ez nyilván nem való.

Én mai napig forgatom a könyveket, mai napig igyekszem fejleszteni magam,és ez a jövőben is így marad!

Tamásék megadták számomra azt a biztos alapot, amivel elindultam edzői pályafutásomon, és mellékállásban is már most jobban keresek, mint sokan főállásban, csakhogy az anyagiakról is ejtsek pár szót, és olyan drága volt ez az iskola, hogy 1 hónap alatt vissza is kerestem az árát, pontosan azzal amit kaptam, hogy Edző lehetek!

Szóval hajrá, ne hagyd hogy kedved szegje semmi és senki, Tamásék végtelenül empatikusak, segítőkészek, vágj bele, nem fogsz csalódni, főleg ha ki vagy éhezve a tudásra, mert itt mindent meg fogsz kapni!

Végezetül pedig....borzasztóan sajnálom, hogy az iskolát ilyen szinten lehúzó vélemények megszülethetnek, főleg úgy, hogy valaki végig sem járta az utat, és mégis egy Igazgatót szócsatára hív...azért ez sokat elárul az emberek jelleméről, és bízom benne ez kifelé is látszik, és sikerül mindenkinek mérlegelnie.

Hajrá, Nyomjátok!

2024. márc. 6. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!