Milyen lenne, ha a Forma 1-ben Monaco helyett Miskolc rendezné a futamot?
Nincs Miskolcon olyan hely, ahol ezt fizikailag meg tudnák valósítani (hacsak nem a régi acélművek helyén). Bár én támogatnám, ha Lyukót eltakarítanák, és a helyére ledobnának egy F1 pályát... :D
De nagyjából úgy tudnám elképzelni, ahogy #1: beállnak a boxba, és a futam végére már csak azt veszik észre a pilóták, hogy két lábon futnak a pályán, a vaterán meg megnőtt az F1 relikviák értékesítése.
Egyébként én elég jól ismerem Miskolcot, elgondolkodtam rajta. Az a helyzet, hogy a város szerkezetéből adódóan alig vannak 4 sávos utak, csak a Csabavezér út, a Csabai Kapu, a Szentpéteri kapu, Kiss Ernő út, meg a Vörösmarty-Uitz-Szentpáli utak lennének alkalmasak, esetleg az Avas (Szentgyörgy út) egy része. 2 sávoson lehetetlen lenne, (esetleg a Soltész-Nagy Kálmán, mert a széles), a város többi része pedig mellékutca.
Viszont a körszerkezetű városoknál (Debrecen, Szeged, stb) jobban el lehetne gondolkodni, azokon meg egy-egy sugárúton. Meg persze Budapest, ott biztos ki lehetne már találni valami értelmes kört is.
"meg áttüsszentenék a kasznit más színre."
Így született a zöld Red Bull! /Aston Martin Copyzta/
Köszönöm a válaszokat!
Én megterveztem, hogy ez szerintem hogyan lenne életszerű: [link]
A pályán van egy nagyon hosszú, előzésre alkalmas célegyenes, egyetlen kis kanyarral, itt akár két DRS-zóna is lehetne. A Hetedik utca vonalában, kicsivel a DVTK stadiontól keletre lenne a startvonal, a Vasgyári út lehetne a box utca. Vagy esetleg a Tizenegyedik utca.
A pálya másik fele egy nagyon taktikás, ellenben kevés előzést megengedő szakasz, kicsit olyan Monaco-hangulatban. Gondolkoztam még egy Farkas Jenő u. - Király u. - Dankó Pista u. kitérőben, de szerintem az már túl lenne bonyolítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!