Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért vagyok rosszul futás után?

Miért vagyok rosszul futás után?

Figyelt kérdés

Mit csinálok rosszul? Ha nem túl nagy távot futok, akkor is rosszul leszek utána kb fél órával. De nem csak úgy hányingerem van, hullafehér leszek, émelygek, fáj az egész testem, meg sem tudok mozdulni. A vérnyomásom olyankor jó, vércukrot sajnos nem tudom hogyan lehet mérni, csak az ujjbökős módszer van? Arra képtelen vagyok. :D általában 10 km-t futok, olyan 90%-ban ájulás közeli állapotban vagyok utána úgy 20-30 percen keresztül :/ legutóbb csak 4 km-t futottam, közben kicsit bele is sétáltam. Előtte utána is mindig tempósan sétálok, hogy ne hirtelen ugorjon a pulzusom. Már próbáltam sokmindent, esténként van időm futni, ezeken a napokon kb 3 liter vizet iszom napközben, sok fehérjét eszem, futás előtt 2 órával már nem tudok se enni se inni, mert lötyög a gyomromban és kihányom amint elindulok. Futás után próbálkoztam már fehérjeturmixszal, rizsfehérjét ittam tejjel, de rosszul lettem ugyanúgy. Egyszer ettem zabkását is, az sem segített. Sokan a banánt ajánlják, de nekem sajnos fruktóz intoleranciám van, 1 fél banántól görcsölök és hasmenésem van. Tudna valaki tippet adni mit érdemes kipróbálni? Eléggé fontos nekem a futás, lelki okokból… nem szeretném abbahagyni, 2 éve része az életemnek. Eleinte azt gondoltam, hogy idővel jobb lesz, de nem hagy alább a rosszullét.

Az étkezéssel lesz a gond vagy inkább a pulzusommal? Igyak többet előtte?

2022. máj. 29. 14:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem nem csinálsz semmit rosszul.Ha este futsz akkor ki van zárva hogy éhgyomorra csinálod. Ha közvetlen előtte se eszel sokat akkor az megint teljesen rendbe van.

Én elsőre a vérnyomást mondanám.Mert ha alacsony akkor az okozhat ilyen problémát.

A 10 km egyébként elég soknak számít.A 4 nem vészes...de fura hogy a kettőnél ugyanazt tapasztalod.

Esetleg a tempó lehet még probléma, ha túl nagy.

Vagy az időzítés.Lehet a szervezeted este már pihenne, akár aktívan, akár passzívan.És abban az időszakban nem kívánatos számára a terhelés.Próbáltad más időpontban is?

Én a helyedbe elmennék egy orvoshoz, kivizsgáltatnám magam.Mert egy sima snassz futástól nem szabadna ilyeneknek történni.Pláne úgy hogy nem adsz rá okot különösebben.És ha 2 éve futsz, akkor a szervezetednek hozzá kellene szoknia a terheléshez.Nagyon jó az emberi test alkalmazkodó képessége.És viszonylag hamar hozzászokik ugyanahhoz a terheléshez.Ezért szokták variálni,változtatni,nehezíteni a fejlődés érdekében.

Úgyhogy elképzelhető hogy nálad valami egészségügyi probléma áll fenn, és hátráltat abban hogy normálisan élvezd ezt a sportot.

2022. máj. 29. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!