Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elkezdeni a sakk...

Hogyan lehet elkezdeni a sakk "karriert"?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben egyre többet foglalkoztam a témával, online rengeteget sakkozom és nem is megy annyira szörnyűen (persze azért nem mondom magam egy hű de profinak). De unom már kicsit az online játékot és szívesen játszanék OTB, de mivel család/ismeretségi körből senki nem játszik (legalábbis olyan szinten) így senkivel nincs lehetőség, arra gondoltam, hogy akkor már miért ne mennék versenyekre inkább ahol tudok OTB játszani és akkor már hátha el is érek valamit közbe. Az a kérdésem hogy mi a menete ennek? Első sorban a FIDE rendszerre gondolok itt, olvastam sok helyen hogy egy klub/szövetséghez kell tartozni és ők majd mindent elintéznek ilyen téren, de sehol nem találtam ilyet vagy ha igen csak is Junior kategóriában ami 21 évesen nem túl releváns. Érdekelne hogy pl van-e valami hátránya ha szövetség nélkül kezdenék versenyezni vagy magánszemélyként is lehetséges ugyan úgy, mi a FIDE/Versenyengedély regisztráció menete, hol merre miket érdemes tudni?

2022. ápr. 20. 10:52
 1/2 anonim ***** válasza:
91%
Keress inkább egyelőre valami sakk-klubot. Helyi művházban, vagy hasonló közösségi helyen...
2022. ápr. 20. 11:09
 2/2 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Keres egy sakk egyesűletet, lehetőleg olyant akik nem csak kisgyerekekkel hajlandóak foglalkozni. Majd egyesületen belűl már felépitheted a sakk karrieredet. Sok sikert.
2022. ápr. 21. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!