Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kötött izmok ellenszere?

Nemtom2222220202 kérdése:

Kötött izmok ellenszere?

Figyelt kérdés

Sziasztok, versenyszerűen boxolok 4 éve.

Pár hónapja elkezdtem kondizni. Míg sérülésem volt 4 hónapig csak Kondi volt (elég jól kezdtem fejlődni, mióta vissza mentem boxolni így már csak heti 3 Kondi, és 4 nap box nap van. Az a problémám,hogy elég kötött,merev lettem.edzes végén nyujtok általában.de nem sokat segít.sokkal lassabb lettem,de erősebb.

Mi a legjobb teendő kötöttsèg ellen?

Illetve a nyújtàsok mennyi idők legyenek?

2022. ápr. 4. 09:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Statikus nyújtás minimum 30 másodperc, de nyugodtan lehet több is (lásd jóga). A cél a hatékonyság és a komfort.

Ja és hengerezz. Vegyél egy SMR hengert és használd. Ma már szerintem a henger alapkellék egy sportolónak.

2022. ápr. 4. 16:26
 2/2 Sportszaki ***** válasza:

Szia! Nyújtás, jóga. Én is versenyszerűen küzdősportoltam, ezdés után mindig nagy hangsúlyt kapott a nyújtás.

Én elmentem jógaórákra, hogy ellessek gyakorlatokat, mert ott minden a nyújtásról szól, és rengeteg hasznos nyújtás variációt tanultam, amit aztán az intenzív edzések után alkalmazni tudok.

Az ereid tornáztatására a hideg-meleg váltakozó zuhany kifejezetten hasznos lehet. Szauna-hideg zuhany még jobb (ha szereted).

Nagyon fontos a fokozatosság. Ne rögtön 1-2 perces statikus nyújtással kezd, hanem óvatosan, 15-20 másodpercre nyúljts bele, aztán pihenés. Majd újra. Ezt óvatosan és figyelemmel a hetek múlásával lehet emelni.

2022. ápr. 10. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!