Túlsúlyosan kondi terembe menni gáz?
Ha fogyni akarsz ahhoz nem konditerem kell hanem ráfordított idő és elszántság.
Én otthoni körülmények között adtam le 20kg-ot szűk 1 év alatt.
Senki nem fog téged bámulni. Senki nem fog hozzád sem szólni. Senki nem fog veled foglalkozni. A konditerem nem egy kocsma. Vannak olyanok, akik szeretnek azért órákra lemenni, hogy ott éljenek szociális életet a haverokkal, de ők a kisebbség. A többség lemegy, edz egy-másfél órát fülhallgatóval a fejében, aztán ott sincs. Tipikusan a kezdők szokták azt gondolni, hogy ők annyira érdekesek, hogy majd minden tekintet rájuk fog szegeződni, ha belépnek a terembe. Hát nem.
Attól viszont jobban aggódnék, hogy tudatlanként, elképesztő túlsúllyal, nulla tapasztalattal, nulla sportmúlttal, sok évnyi semmittevés után, feltételezhető mozgásszervi problémákkal megspékelve leszabadulsz a konditerembe úgy, hogy azt sem tudod, mi fán terem a bemelegítés, a gimnasztika, a nyújtás, a mobilizáció, a szabályosság, a technika, a feszesség. Pont az ilyen emberek szoktak nagyon szépen lesérülni. Jobban járnál, ha egy jó személyi edző vagy tanácsadó segítségét kérnéd.
Én a helyedben otthoni gyógytornával és egy sétálással/gyaloglással kezdenék. Plusz szükséged lesz egy kalóriadeficiten alapuló diétára, amit hosszútávon, kitartóan csinálnod kell, mert a 155 centihez a 100 kiló még trollkodásnak is durva.
Egyébként senkinek semmi koze hogy ki jar kondizni.
Azert vannak ott hogy valtoztassanak a kulson, nem fognak rad nezni, az edzesre koncentrálnak.
155 centisen 100 kilóval amúgy mi a konkrét elképzelésed egy konditeremben?
Szerintem neked gyógytornára lenne szükséged, kalória deficit mellett amit sétával egészítesz ki. Semmi szükséged egyelőre arra, hogy reumatológiai csődtömegként elkezdj gépekkel bohóckodni
Én bemegyek, felallok a futopadra és fél órát le se jövök, addig előre nézek, fülhallgató a fülembe, azt se venném észre ha mögöttem minden felrobbanna. És a többség így van ezzel. El vagyunk foglalva a saját szenvedesunkkel.
Szóval nem, nem fognak megbamulni.
De én olyan magas vagyok mint te és 68 kg kB.
És én érzem hogy mennyivel több terhet jelent ez a szervezetemnek mint mikor 55 kg voltam. Szóval én is azt tanácsolom amit itt mások is hogy nem biztos hogy a te sulyoddal mozogni kellene.
Illetve mozoghatsz, de csak a gyaloglast javaslom. Esetleg az uszast.
Majd olyan 75 kilonal kezdj el valami komolyabb sportot.
Addig pedig kaloriadeficit. Töltsd le a yazio alkalmazast Google playrol. Azzal tudod számolni miből mennyit ehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!