Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Túlsúlyosan kondi terembe...

Túlsúlyosan kondi terembe menni gáz?

Figyelt kérdés
155cm vagyok es 100kg. Sose voltam vekony es ezen valtoztatni akarok, de félek a kondi teremtől hogy esetleg meg vető pillantásokat vagy akár szavakat kapok. lenézik a termekben a túlsúlyos embereket?(lany vagyok)

2022. márc. 17. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
22%

Ha fogyni akarsz ahhoz nem konditerem kell hanem ráfordított idő és elszántság.

Én otthoni körülmények között adtam le 20kg-ot szűk 1 év alatt.

2022. márc. 17. 20:21
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy se gáz, sok a kezdő és mindenki magával van elfoglalva.
2022. márc. 17. 20:24
 3/10 anonim válasza:
93%
Nem nezik le, de csak fokozatosan kell elkezdened. Pl. Csak az ellipszis trenert hasznald, eloszor 15-20 percet amennyit birsz. Ne sulyzozz, ne menj alakformalora mert nem fogod birni, illetve izomlazad lesz emiatt max ketszer tudsz menni. Amugy ekkora sullyal szerintem nem is eri meg havi 15 ezret fizetni. Dietaval es setaval, esetleg 20 perces konnyu tornaval kene kezdened mig le nem mesz 80ra. Utana johetnek youtubrol a hagyomanyos 40-50 perces tornavideok, guggulasok, fekvotamasz, konnyu kis kezisulyzok, gumiszalagok otthonra stb. Amikor mar 60 kg vagy es tonusosabb, ez kb egy év ha jol csinalod, akkor lehet menni fitnessz terembe es nagyobb sulyokkal, vegyes orakkal, futogeppel bomba alakot csinalni kb szinten egy ev alatt. Szoval szerintem ne menj meg fitnesz terembe, a havidijat mindig rakd felre es tudsz belole uj ruhakra kolteni, merthogy kelleni fog a sok fogyas miatt. Konnyu visszahozni, ezert sose dobd ki oket amiket kifogytal.
2022. márc. 17. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Senki nem fog téged bámulni. Senki nem fog hozzád sem szólni. Senki nem fog veled foglalkozni. A konditerem nem egy kocsma. Vannak olyanok, akik szeretnek azért órákra lemenni, hogy ott éljenek szociális életet a haverokkal, de ők a kisebbség. A többség lemegy, edz egy-másfél órát fülhallgatóval a fejében, aztán ott sincs. Tipikusan a kezdők szokták azt gondolni, hogy ők annyira érdekesek, hogy majd minden tekintet rájuk fog szegeződni, ha belépnek a terembe. Hát nem.

Attól viszont jobban aggódnék, hogy tudatlanként, elképesztő túlsúllyal, nulla tapasztalattal, nulla sportmúlttal, sok évnyi semmittevés után, feltételezhető mozgásszervi problémákkal megspékelve leszabadulsz a konditerembe úgy, hogy azt sem tudod, mi fán terem a bemelegítés, a gimnasztika, a nyújtás, a mobilizáció, a szabályosság, a technika, a feszesség. Pont az ilyen emberek szoktak nagyon szépen lesérülni. Jobban járnál, ha egy jó személyi edző vagy tanácsadó segítségét kérnéd.

Én a helyedben otthoni gyógytornával és egy sétálással/gyaloglással kezdenék. Plusz szükséged lesz egy kalóriadeficiten alapuló diétára, amit hosszútávon, kitartóan csinálnod kell, mert a 155 centihez a 100 kiló még trollkodásnak is durva.

2022. márc. 17. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Senki nem fog megbámulni mert mindenki magával foglalkozik. De a 4-es tanácsát fogadd meg, nagyon igaza van!
2022. márc. 17. 22:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
100kg nagyon sok, egészséged rendben van?
2022. márc. 18. 00:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyébként senkinek semmi koze hogy ki jar kondizni.

Azert vannak ott hogy valtoztassanak a kulson, nem fognak rad nezni, az edzesre koncentrálnak.

2022. márc. 18. 00:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki volt kezdő, vagy csontkollekcióként vagy husisabban, minden nap látni hol ilyen hol olyan embereket, ne foglalkozz ezzel.
2022. márc. 18. 00:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

155 centisen 100 kilóval amúgy mi a konkrét elképzelésed egy konditeremben?

Szerintem neked gyógytornára lenne szükséged, kalória deficit mellett amit sétával egészítesz ki. Semmi szükséged egyelőre arra, hogy reumatológiai csődtömegként elkezdj gépekkel bohóckodni

2022. márc. 18. 06:00
 10/10 anonim válasza:
87%

Én bemegyek, felallok a futopadra és fél órát le se jövök, addig előre nézek, fülhallgató a fülembe, azt se venném észre ha mögöttem minden felrobbanna. És a többség így van ezzel. El vagyunk foglalva a saját szenvedesunkkel.

Szóval nem, nem fognak megbamulni.

De én olyan magas vagyok mint te és 68 kg kB.

És én érzem hogy mennyivel több terhet jelent ez a szervezetemnek mint mikor 55 kg voltam. Szóval én is azt tanácsolom amit itt mások is hogy nem biztos hogy a te sulyoddal mozogni kellene.

Illetve mozoghatsz, de csak a gyaloglast javaslom. Esetleg az uszast.

Majd olyan 75 kilonal kezdj el valami komolyabb sportot.

Addig pedig kaloriadeficit. Töltsd le a yazio alkalmazast Google playrol. Azzal tudod számolni miből mennyit ehetsz.

2022. márc. 18. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!