Magyarországon miért nem járhat fiú ritmikus Gimnasztikára?
Lassan 3 éve tudtam meg lány barátomtól hogy RG-zik. Ráadásképpen még országos első is volt. Viszont erre nem tudott válaszolni.
A napokban megkérdeztem egy edzőt a hirdetés miatt és kedvesen annyit írt, hogy "Magyarországon ez nem megszokott". Külföldön viszont gyakori a RG-s fiúk és tornászok.
Engem nagyon érdekel a RG és levagyok nyűgözve. Képek és videók alapján nagyon megszerettem és tetszik. Valamennyire még a balett is. Minden nap látom a sok csodás RG dressz hírdetést és a felszereléseket és nézem milyen színes és változatos sport ez. Igen lehet 26 vagyok...(fejben nem nőttem fel nagyon, de hisz a pasik mikor nőnek fel) De testileg egy vékony tinilány alkatom van 168as magassággal. Lány barát szerint ez még elég jó volna RG-hez és a vékony lányos alkatom is a hosszú hajjal.
Az RG női sportág!
A balett teljesen más, ne hasonlítsa vele senki.
Az RG csak magyarországon női sportág. vagyis magyarban csak nők/lányok Rg-znek. De külföldön van több országban is lehet fiú is. Azóta olvasgattam kicsit. csak magyarnál ez berögzült hogy csak lány sportág a RG. A balett viszotn magyaroszágon nagyon híres. Még egy híres férfi balettos is volt. Viszont azóta volt szerencsém ebben-abban.
Beiratkoztam balett edzésre és már a 6 alkalommal megyek. Nagyon tetszik de picit erős még a elején de azt mondják javulni fog. A oktató hölgy is kedves és lányként tekint így lányos irányba tanít balettban. De találtam Ritmikus gimnasztika tanárt is akinél külön órákat veszek és huhh le a kalappal a lányok előtt. A rengeteg nyújtások és mozgás napi 2-3 órában nem kevés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!