Edzés után ehetek banános túrót?
Diétazom már kicsivel több mint 1 honapja szépen lement már 6kilo.Kb 1 hete elkeztem rendszeresen tornázni/edzeni viszont nem célom hogy izomból fogyjak, zsírból szeretnék.
Ezért az jutott eszembe hogy miután végeztem az edzéssel,kb rá 1 órára összetörök 125g sovány túrót meg egy banánt és azt enném fehérje gyanánt.
Szerintetek ez így hülyeség?
Sajnos fogyás során az ember az izomból is veszít, nem csak a zsírból. Bizony, ilyen kegyetlen a biológia. Szeretnénk, hogy ez ne így legyen, de ez van.
És egyébként úgyis minden ilyen jellegű dolog a kalóriákon múlik. Ha a fogyás a cél, akkor csak tartani kell a kalóriadeficitet. Ha a kalóriadeficit megvan, akkor mindegy, hogy mit eszel. Túrót, banánt, tök mindegy. A nap végi matek a lényeg. Egészség szempontjából persze nem mindegy, hogy mit eszik az egyén, de se a túróval, se a banánnal nincsen semmi gond, ellenkezőleg.
És rohadtul nem kell edzés után rögtön, azonnal, de még csak egy órával sem enni. Nem létezik anabolikus ablak, ezt 2022-ben már illik tudni, még ha a shopbuilder és a nők lapja mást is mond. Az edzés utáni közvetlen evésnek semmi köze a regenerációhoz és az izomvesztéshez. Ezt évtizedek óta megcáfolt százezer tanulmány. Durva, ha valaki még itt tart fejben. Az a lényeg, hogy a napi tápanyagbeviteled és a napi kalóriabeviteled stimmeljen. A regeneráció számos faktortól függ, amik között nincs ott az edzés utáni közvetlen étkezés.
Szerintem hasmenésed lesz...
Ha már megpróbálod üssél bele 3 tojást is, hadd szólljon nagyot!
#2 vagyok, #3-nak üzenem:
"Sajnos fogyás során az ember az izomból is veszít, nem csak a zsírból. Bizony, ilyen kegyetlen a biológia. Szeretnénk, hogy ez ne így legyen, de ez van."
Ahogy mondod! De megfelelő fehérjebevitel és edzés mellett az izomveszteség nagymértékben redukálható. És nem mindegy, hogy mikor visszük be ezt a fehérjét.
"És rohadtul nem kell edzés után rögtön, azonnal, de még csak egy órával sem enni. Nem létezik anabolikus ablak, ezt 2022-ben már illik tudni, még ha a shopbuilder és a nők lapja mást is mond."
Nem ezekről a portálokról szoktam tájékozódni. És nem beszéltem anabolikus ablakról. Ha edzés után fehérjét viszel be a szervezetedbe, megnöveled a fehérjeszintézis arányát. Ez csökkenti az izomlebomlás mértékét.
"Az edzés utáni közvetlen evésnek semmi köze a regenerációhoz és az izomvesztéshez. Ezt évtizedek óta megcáfolt százezer tanulmány. Durva, ha valaki még itt tart fejben."
De, nagyon is sok köze van hozzá. Tudnál linkelni egyet abból a százezer tanulmányból? Nem tudsz? Gondoltam... Megteszem helyetted, de sajnos ahogy látom ez a tanulmány nem engem cáfol...
És szerintem hagyjuk máskorra a személyeskedést és a másik sértegetését. :)
"Az a lényeg, hogy a napi tápanyagbeviteled és a napi kalóriabeviteled stimmeljen. A regeneráció számos faktortól függ, amik között nincs ott az edzés utáni közvetlen étkezés."
Az első állításod igaz. A második nem, már megcáfoltam.
"Sajnos fogyás során az ember az izomból is veszít, nem csak a zsírból"
Igen, zsírt meg vizet, mást nem különben mitől lenne szálkás?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!