Hány évesen érdemes elkezdeni gördeszkázni? Ti hány évesen kezdtétek?
Én 7 évesen kezdtem el. Alig bírtam rajta állni, de oda mentem a helyi deszkásokhoz és szívesen megtanították az ollie-t. 8 éves koromra már ment az ollie és a fakie 360 shovit. Már 20 múltam, pontosabban 22 és még mindig tolom. Profi nem vagyok, de a magam tempójában tolom.
Ha ebből indulunk ki, akkor az életkor mindegy.
Tippek:
Vedd lazára és sose akarj egyszerre sokat. Élvezd amit csinálsz. Ne félj az esésektől. Az esés általában egy jel, hogy onnantól nem vagy messze a trükktől, amit be akarsz adni.
Tanulj meg megállni először a deszkán. Majd mehet az első megindulás rajta. Ha sulizol még, akkor nyári szünet után járj azzal be. Ha buszozol vagy más járművel mész be, akkor is vidd és gurulj, ahol csak tudsz vele! Lejtőn lemenni ijesztő vele, de ha minél magasabbról mész le, annál magabiztosabban fogsz állni a deszkádon. Onnantól mehetnek az alap ugratások, ha egyáltalán freestyle-ban gondolkodtál. Bár nem cruisert vagy longboardot írtál, szóval csak arra gondolhattál.
Mehet sorrendben: Ollie, frontside és backside ollie, előre és hátra shovit, heelflip és utólag kickflip.
Nagyjából ilyesmi a sorrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!