Kollagén vagy kurkuma jobb az ízületekre?
Kollagént próbáltam már, de csak mozgás előtt szedtem.
Szóval most vagy úgy fogom hogy minden nap (pihenőnapokon is) vagy a kurkumát próbálom ki.
Érdekelnének a tapasztalatok.
Focizok egyébként ha ez számít valamit.
29 F
Egyelőre nincsen olyan embereken végzett, hiteles, egyértelmű kutatás/vizsgálat, ami bizonyítaná a kollagén vagy a kurkuma jótékony hatásait az izületekre nézve. A kurkumával kapcsolatban nem vagyok mélyen olvasott, viszont a kollagén kapcsán igen, így tudom, hogy a kollagénnek számos pozitív hatása ismert, de nem az izületek tekintetében.
Összességében én azt tudom neked mondani, hogy ha figyelsz a gyógytornára, a szakszerű bemelegítésre, az izületi mobilitásra, továbbá a flexibilitásra, akkor jelentősen tudod csökkenteni a reumatológiai problémák kialakulásának esélyét. Ha nem figyelsz ezekre, akkor pedig szedhetsz te bármilyen kiegészítőt, ropogni, fájni, kopni fog itt-ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!