Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egyes lovasiskola tulajdonosai...

Egyes lovasiskola tulajdonosai tényleg azt hiszik,hogy az okj-s kicsilányok tényleg edzők? Mikor szüntetik már meg ezeket a kóklertermelő,nagyüzemi tanfolyamokat?

Figyelt kérdés
Nekem is meg van ez a pénzlehúzós papír a jogi dolgok miatt,de egyes emberek miért hiszik azt,hogy akinek van egy ilyen "edzői" 400 ezer forintért kiváltott kékség a kezében ,hogy annak tudása is van mindenképpen? Mikor én jártam olyan emberek átmentek akik vágtázni sem tudtak,ügetős osztályban lovacskáztak valahol :D. Most is dolgozok pár kókler mellett,a 3 ból 2 lovagolni sem tud jóformán csak egy döglött lovon éppenhogy rajta marad,futószárazni nem tudnak . Csak a "nyomd le a sarkad,húzd ki magad,jóvót" szöveg telik ki tőlük. Mitől edzők ezek? És elhangzik egy ilyen mondat:"jobb egy kettes okjs, mint egy olimpikon okj nélkül". Szerintem ennél mélyebbre már nem tud süllyedni a lovasszféra. Külföldön vigyoroghatnának az oktávos-mátrixos wcpapírral.
2021. dec. 2. 07:50
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ez a sok tudatlan lovardavezető odaenged bárkit gyerekek közelébe csak azért mert "edzőire" járt.
2021. dec. 2. 07:52
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Azért van ez, mert az okj-s kislánynak ki lehet szúrni a szemét bérminimummal, mert a normális edzőt és tudást meg is kell fizetni. A lovasoktatás díjából sok helyen óránként max 1000-1500 Ft-ot látnak az oktatók, miközben a lovas kifizet 5000 Ft-ot....
2021. dec. 2. 07:59
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Láttam olyat, aki edzőire járt, van 2. Fokú edzői vizsgája és hülye, nem tud tanítani és nincs tudása amit taníthatna, és láttam olyan okjs végzettségűt aki nemzetközi versenyre fel tud készíteni.
2021. dec. 2. 08:57
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
És ehhez neked mi közöd van? A lovarda dolga, hogy milyen edzőket alkalmaz. Nem mindenki tudja megfizetni a normálisat, márpedig valaki kell, mert a lovakat le kell mozgatni, ami edző nélkül aligha megy.
2021. dec. 2. 09:04
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Ja még annyi, hogy a másikat kibeszélni szakmai irigységre vall, ami az egyik legnagyobb bunkóság a világon. Ha nem tetszik a másik módszere, akkor csináld jobban a saját lovardádban!
2021. dec. 2. 09:07
 6/13 anonim válasza:
71%

És neked milyen papírod van kedves kérdező, hogy ennyira magas lóról beszélsz?

Mert elárulom, hogyha a papírodon nem az van írva, hogy "Isten" akkor rohadtul nincs jogod megítélni a másikat.

2021. dec. 2. 09:25
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
A magyar lovastàrsadalmat messzire kerülöm.......
2021. dec. 2. 09:41
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Az se mindegy, hogy a tulaj hova kívánja pozicionálni a lovardát. Ha versenyzéssel, versenyeztetéssel is foglalkozik, oda kell egy jó edző is. Tudok rá példát van iskolalovagoltatás, középszerű oktatóval, járnak is a népek ellovacskáznak, megy a vonatozás...stb Viszont van aktívan versenyző edző is, aki azokkal foglalkozik, akik komolyan gondolják (meg van pénzük is). Mellette tényleg lehet fejlődni szépen, a középszerű oktató meg max szlv-re visz.

A másik hely, ahol a lovasoktató kislányok vannak, akik fentmaradnak a lovon ugrottak már 3x a méteres akadályon és ilyen tanít lovagolni, sőt ugratni is nagyobb hozzáértés nélkül. Na itt az van, hogy a lovas nem nagyon fejlődik sehova, megreked egy szinten. Aki ezt felismeri az úgyis továbbáll, aki meg nem azok ott ragadnak évekre. Aztán ha nyaraláskor elmegy máshova lovagolni és kiderülnek a hiányosságai vérig van sértődve, mert "otthon" ő a sztár lovas a nagyon ügyes...stb de ez már más téma.

Ha a lovarda tulajnak elég a középszer, akkor olyan oktatót hoz, meg a lovasai is olyanok lesznek, az igényesebbje meg elmegy máshová. És az a legijesztőbb az egészben, hogy 1 igényes helyére jön 3 középszer, szóval ezek a lovardák azért tudnak továbbra is működni.

2021. dec. 2. 13:42
 9/13 A kérdező kommentje:

5# hülye is vagy,mert pl egy lovasiskolában 1:nem edzés,hanem szabadidő lovasok oktatása zajlik többnyire.Az osztályozás,futószárazás oktatás,nem edzés.

2: Az edző nem azért van ,hogy "lemozgassa" a lovakat. De ha már itt tartunk,én féltem,becsülöm annyira a lovaimat,hogy "lemozgatni" sem adnám oda egy kóklernek aki fél éve pacikázik és elvégzett egy 7 hónapos gyorstalpaló sztáredzőit.

2021. dec. 2. 21:29
 10/13 anonim ***** válasza:
45%

Pedig az a szégyenünk, hogy a magyar alapjáraton lovas nép volt.

Kérdező, menj oda hozzájuk, az ügetős osztályhoz aztán hadd menjen a VÁGTAAAA NEEEEEEE :))))

Hozzáteszem, nem mondom magamat lovasnak, jómagam sem tudok vágtázni, örülök ha megmaradni meg tudok a lovon...viszont gyönyörű időtöltés, és minden tiszteletem a Tiétek, lovasok:))))

2021. dec. 2. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!