Ha fogyni szeretnèk szobabiciklit vagy futópadot vegyek?
Szobabringám, futópadom is van, mindkettőt utálom mint a fene... mindkettő hangos, én pedig ha már 1 órán át mozgok a szobában, jobban szeretek filmet/sorozatot nézni ez alatt... egy kopottabb szobabringa vagy egy futópad mellett szinte lehetettlen, ha csak nem ordít a tv...
Van egy step-padom, fellép, lelép, semmi zajszennyezéssel nem jár, kivéve ha ropog a térded... nem kerül szinte semmi pénzbe, nincs neki kopóalkatrésze, egyszer kell megvenni örök darab...
Lazán tartom vele pulzuskontrollal a 130as pulzusomat 60 percen át...
Csak rossz időben, jó időben futok természetben.
Ne érts félre, nem akarok bunkó lenni, de mozgásszegény életmód mellett az embernek nincsen szüksége kifejezetten sok kalóriára. Ha a mozgás korlátozott opció, akkor csak az étrend lehet járható út. Kalória deficitben fogyni fogsz, de mellette muszáj zsírmentes tömeggel arányosan ( ~2g / kg ) fehérjét bevinned, különben az izmaidból is veszíteni fogsz (még ha lazák is, azért nem kéne izomból fogyni). Ha eszel elég fehérjét, akkor amúgy is jóllakottabb leszel, a kalória deficit miatt meg ha nincsen más probléma, ami akadályozná a fogyást, meg fognak indulni azok a kilók.
Az éhséget kell leküzdeni. Csak a saját példámat tudom felhozni, ami nyilván nem lesz teljesen releváns, de azért mindenki levonhatja belőle magának a következtetést. Én szerencsésebb helyzetben vagyok, mégis nagyon nehéz volt leszoknom a nagy zabálásokról. 123 kg voltam tavaly decemberben és volt, hogy 45 centis átmérőjű pizzákat egy evésre benyomtam (aztán egy napig fetrengtem miatta). A futár mindig mondta, hogy "jóétvágyat nektek", de nem mertem mondani, hogy csak magamnak lesz a pizza. Sok fehérje + sok folyadék mellett kalória deficitben sem volt gondom az éhséggel és amikor kevesebb időm volt mozogni, akkor is nagyjából ugyan úgy mentek lefele a kilók, mint amikor mozogtam. Most tartok 91 kg-nál.
Feladni semmiképp se add fel, még ha nehezebb helyzeten is vagy kísérletezz, amíg nem találod meg azt ami számodra beválik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!