Aki gyakorlott futó segítene mire kell figyelnem ?
Manapság már teljesen megszokott dolog egy okoskarkötő pl, és kivállóan lehet vele monitorozni az edzettségedet, akár versenyezni önmagaddal... észrevenni, hogy elértél egy edzettségi szintet és tovább kéne már lépni... en pl minden nap ugyan azon az útvonalon futok, 30-40percet, 1 évvel ezelőtt lassú kocogásban futottam,m végére mégis 150 körül volt a pulzusom, mára pont ugyan úgy elfáradok közben, de okoskarkötő nélkül nem tudtam volna kiszúrni, hogy a pulzusom már végig nem megy 110 fölé. Ami pl nem baj, nekem tökéletes, de lehet már rég feladtam volna az egészet, mert érzésre nem változott semmi, monitorozás nélkül lövésem sem lenne róla, hogy fejlődtem már.
A futócipő dologban sem értek egyet, legolcsóbb decathlonos futócipővel kezdtem, és mindamellett, hogy hamar széttapostam, eléggé fájtak a boka ízületeim... szerencsére munkahelyem fizet egészségkártyát, így azon mára összejött egy szép summa amit soha nem használtam semmire, arra vettem 70.000ért cipőt direkt a pronáló lábtípusomhoz, azóta semmi gondja az ízületemnek, és mintha repülne a lábam ebben a cipőben, pihe könnyű, és tökéletesen tart. Már fél éves és még m8ndig mintha új lenne, pedig a napi 30-40perc benne van.
Amúgy cipőnél nagyon fontos kérdés az, hogy hol, milyen terepen futsz... ezért veszélyes elfogadni olyan tanácsokat, hogy pl fuss nyugodtan vízicipőben... ahol én futok, kb a 4. Lépésnél szúrná át a talpát valami tüske... nekem komoly terepfutócipő kell.
Teljesen más ha faluszélén futsz a szántásközi földúton,m vagy a bakonyban valamelyik erdei úton, esetleg egy murvás pályán, vagy akár egy rekontán futópályán, azért könnyen belátható, hogy nem minden terepen működik minden megoldás... nameg az sem mindegy, hogy hány kg vagy... egy 50kg os csajszi pl könnyen fut akármilyen vékonytalpú cipőben, egy 90+kg pasi meg szarrá is töri benne a lábát.
Köszike megnézem
Azóta már minimálisat fejlődtem már 7kmt szoktma futni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!