Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi eselyem van egyszer...

Mennyi eselyem van egyszer olimpian szerepelni?

Figyelt kérdés

Igazbol engem a 400m sripnt erdekel mert sztm tok gyors es ki tarto vagyok. Kisseb koromban is mar jartam atletikai versenyekre meg ilyenekre ott 100m sprint 11.4 volt ha jol emlekszem, de abba hadtam mert apukanal csinaltuk es o ott volt mindig de elveszitetem es utana mar szinte nem is erdekelt de sztm amit magam mogot tudhatok azt kar lenne pocsakban hadni, de most nagyon ra kantatam megint es szeretnem el kezni meg jo lenne egy alapot kapni de nem tudom hol kezdjem, valami tipp?

16/f

2021. júl. 28. 08:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Jaa es most egy laza be melegites utam a 100m az 16.5 mp
2021. júl. 28. 08:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az igen. Jól összezsúfoltál vagy 6 mondatot 1-be. Első körben kisebb versenyekre kellene járnod, ott majd kiderül, hogy mennyire is vagy jó benne jelenleg. Kezdetnek iskolai versenyek megteszik (nem tudom, hogy vannak-e még iskolák közötti futóversenyek), aztán lehet egyre komolyabbak felé nyitni.
2021. júl. 28. 09:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
semennyi.
2021. júl. 28. 09:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy sportegyesülethez kell jelentkezned, ők tudnak indítani versenyeken. Aztán ha elég jó vagy, szerzel olimpiai kvótát es akkor mehetsz.
2021. júl. 28. 09:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

10.05 a 100m kvalifikációs idő férfiaknál, 11.15 nőknél (beltéri, vagy 2 m/s nagyobb szélben futott nem számít), de 1 férfi illetve 1 női versenyzőt ennél gyengébb idővel is indíthat az adott ország.

Jelenleg U16-ban ilyen 11.5 alatt, U18-ban 11 környékén vannak az országos legjobbjaink. Felnőttben mondjuk egy 10.3-10.5 körül van az országos top.

Keress egy atlétikai klubot. Hátha benned van még az a 11.4-es idő. Az ebben a korban nem lenne egy rossz kiindulási alap. :)

2021. júl. 28. 10:12
 6/6 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

400 m-en a szintidő 44.90 volt. Gondolom, ha kimagaslóan tehetséges lennél, az már testnevelés órákon kijött volna, jártál volna atlétika versenyekre és megkörnyékeztek volna a helyi atlétikai klubtól. Ha 16 éves korodig ez nem történt meg, akkor nem nagyon látok rá esélyt. Ha a 400 m érdekel, akkor miért 100 m-en méred magad?

Ha az atlétika érdekel, jelentkezz a legközelebbi atlétikai sportegyesületnél.

2021. júl. 28. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!