22 éves nő vagyok és nem megy. Milyen gyakorlatokat végezzek (gondolom súlyzós, de azon belül), hogy később akár már a saját súlyomat is ki tudjam nyomni? Van valami helyes technikája? Lehet, hogy csak azzal van bajom?
Előre is köszi
2008. dec. 8. 11:14
1/8 anonim válasza:
A fekvőtámaszhoz leginkább közelálló súlyzós gyakorlat a fekvenyomás.
2008. dec. 8. 16:11
2/8 A kérdező kommentje:
Esetleg valami otthon is végezhető gyakorlat nincs? Meg a fekvenyomás nekem nagyon nehéznek tűnik, és nem túl nőiesnek...persze ha nincs más a szent cél érdekében lehet, hogy megteszem :) Köszi a tippet!
2008. dec. 8. 19:52
3/8 anonim válasza:
A fekvenyomás se nehéz, ha kis súllyal csinálják. Otthonra súlyok nélkül:
1. fekvőtámasz térden
2. tedd fel a lábaid egy székre (csak a lábfejek), és tarts a magad a kezeden, ameddig bírod jobbal, aztán ballal
2008. dec. 9. 00:38
4/8 A kérdező kommentje:
Nah ez az, hogy nekem még a fekvőtámasz térden (női fekvőtámasz) se megy...de ezt a székes dolgot majd kipróbálom :) Köszi
2008. dec. 9. 08:10
5/8 anonim válasza:
én pasiként 12éves koromban szembesültem ezzel a problémával, először azt csináltam, hogy a csipőmig ráfeküdtem az ágyra(tehát a fejem és a felsőtestem lelógott), két kézen leengedtem magam ameddig tudtam és kinyomtam
ebből csinálj annyit ameddig nem kezded el érezni a hatást(ha már az első után, akkor se add fel, holnap már jobban fog menni). és még egy fontos dolog, ami elég nevetséges, de fejben is legyél ott, gondolj arra, hogy a mellizmok legyenek igénybe véve(viccesen hangzik, de igaz)
remélem tudtam segíteni
2008. dec. 9. 22:05
6/8 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm :) Igyekszem majd minél többet gyakorolni :) És ha el nem felejtem, ha majd megy már az igazi, meg is írom nektek :)
2008. dec. 9. 22:29
7/8 anonim válasza:
A fekvőtámasz nőknél nem mindig ajánlatos. Ugyanis a mell formáját elronthatja ezért szokták inkább az edzőteremben is a 30fokos nyomásokat tárogatásokat alkalmazni. De ha tényleg fekvőzni akarsz akkor tényleg az a legjobb módszer ha az ellenállást veszed olyan kicsire amennyivel már megy. Ez a jobb kézen bal kézen ácsorgok nem igazán fejt ki hatást maximum amolyan izometriás edzésnek fogható fel, de annak se a legjobb. Az ellenállás a testsúlyod amit úgy tudsz csökkenteni,h térden állva csinálod ha úgyse megy akkor pedig ahogy már más is mondta az ágyra felhelyezed tested egy részét. De ne feledd, hogy a testnek megfelelő minőségű és mennyiségű pihenésre van szüksége! Ne csináld minden nap, különben túledzés alakulhat ki parasimpatikus basedovoid vagy simpatikus addisonoid formájában! A megfelelő kivitelezés megtanulása is jól jönne, hiszen az izületeidet hamar tönkreteheted rossz technikával, aminek fájó csukló, könyök, váll lehet a jutalma akár egy életre is. Ha jobban érdekel a téma írj mailt! (személyi edző)
2008. dec. 11. 11:29
8/8 anonim válasza:
otthon is lehet fekvenyomni...Súlyzó se kell csak valami amit jó meg lehet fogni alulról...mondjuk egy rekesz...vagy egy doboz...belepakolod a lexikont A-Z-i:) És hajrá...
Aztán lehet növelni egy kicsit, és jöhet a fekvőtámasz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!