Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire növelhetem még a...

Mennyire növelhetem még a szívem erősségét 30 éves kor körül?

Figyelt kérdés

Kamaszkoromban rendszeresen sportoltam végig, de az elmúlt 10 évben egyáltalán nem, vagy csak alkalmilag. Jövőre leszek 30. Tudom, hogy sportolnom kell, csak nehéz elkezdeni. Most nincs kondim, egy kis kocogástól vagy pár ugrástól is ver a szívem. Ha elkezdek komolyan kardiózni, intenzív mozgást végezni, akkor még lehet olyan szívem, mint a sportolóknak, akiknek 50-60-at ver percenként? Úgy általában mennyire kell féltenem az intenzív mozgástól a szívemet, ha nagyon elszoktam tőle?

Ugyanez érdekelne egyébként az ízületeimmel, izmaimmal kapcsolatban is.

2021. jún. 16. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amire te gondolsz az a sport szív az igen intenzív edzéstől alakul ki. Egyébként amilyen jól hangzik a dolog és rövid távon hasznos is de gyakorlatilag meg van pecsételve a sorsa az illetőnek
2021. jún. 17. 00:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Miért? Édesapám pl. mondta, hogy neki fiatalkorában is ilyen 60 körülit vert a szíve, és most sincs baja vele, pedig már lassan 70 éves lesz.
2021. jún. 17. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
60 körüli pulzus az normális. A sport szívnél a 60 körüli pulzus az megterhelés alatt értendő
2021. jún. 17. 09:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem nyugalomban most 70 körül van. Az is jó?
2021. jún. 17. 10:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Kiváló
2021. jún. 17. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!