A mai élsportolók doppingszerek nélkül tudnak értékelhető teljesítményt nyújtani?
Kihajtják magukból a maximumot naturálon, aztán utána ehhez kénytelenek még egyebet is hozzáadni, ha eredményt akarnak. A mezei kokszos gyerekek soha nem hozzák ezt a szintet, mert náluk kimaradt a komoly edzésmunka. A dopping sem csodaszer, azzal is megvannak a határok.
Csak rákerestem a témakörre, úgy estem be ide.
Nem tudom, hogy végülis doppingolnak-e.
Viszont:
- egyre többet tudunk a táplálkozásról, az egyes élelmiszerek, tápanyagok szervezetre való hatásáról (ez a krónikus betegségek és megelőzésük témájában is, nemcsak az élsportban),
- egyre többet tudunk a testről magáról, így egyre korszerűbb edzések, gyakorlatok létezhetnek,
- egyre korszerűbb gépek is léteznek,
- ahogy egyre többet tudunk az emberi szervezetről, így az is egyre világosabb, hogy mikor és mennyire lehet azt terhelni, hogyan, mikor, mennyit kell pihenni a megfelelő regenerációhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!