Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek h melegebb időben...

Mit tegyek h melegebb időben is jó időt fussak?

Figyelt kérdés

15fokban viszonylag jo idot utok 4km-en, de amint az ido 25fok lesz rettentő gyenge lesz a futas

Kifulladok nagyon hamar, es bestresszelek méghamarabb

Mit lehet ezellen tenni?

2021. máj. 14. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Ilyenkor ez természetes... Pár hét alatt akklimatizálódik a szervezeted, és javul a teljesítményed is..

Én bicajozásnál tapasztalom ugyanezt... Hétfőn meg akartam halni. :-D NEm is csoda, 15-16 fok után két nap alatt 30 fok lett....

2021. máj. 14. 11:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam,hogy hőségriadóban,mikor 40 fok volt árnyékban( ez pár éve volt) akkor mentem ki futni. Ha ehhez hozzászoksz, a 25 fok is könnyebb lesz.
2021. máj. 14. 11:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez ilyen. Két-három hete a szokásos 10 km-ből vagy 2-t sétálva töltöttem, mert annyira állott, fülledt volt a levegő, hogy kivett belőlem mindent. Pedig ismert táv, ismert útvonal volt, tempó sem volt nagyobb, vagy jobb, mint korábban. Ez ilyen.

Hozzászoksz majd a nyári körülményekhez is.

Nem véletlen, hogy két éve Kipchoge, mikor a 2 órán belüli maratonra készült ősszel Bécsben, akkor az időjárást is árgus szemekkel figyelte a stáb, és +5-15 fok közt határozták meg, hogy egyáltalán mikor próbálják meg.

Futni meg nem csak időre lehet, kitűzheted azt is, hogy egy tartományban tartsd a pulzusodat (ezt melegben vedd kb. a laktát tetejére, és vegyél el 2-3 ütést)! Látni fogod, hogy ehhez az intenzitásodhoz is egyre jobb idők fognak tartozni, ahogy hozzászoksz. Nem kell minden alkalommal rekordot dönteni, főleg ha az aznapi körülmények nem ideálisak.

És most az idő is nagyon gyorsan változik, április elején még kabátban, sőt, kesztyűben indultam, a héten meg már volt, hogy félmeztelen futottam (a gáton, ahol senki se lát, ja, és 43F, mielőtt nagyon rámindulnátok! :) )

2021. máj. 14. 12:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Részben megszokod, részben pedig mindig lesz valamekkora különbség. Nálam félmaraton távon 7-8 fok az optimális, ehhez képest 30 fokon simán 6-7 perc plusz.
2021. máj. 14. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!