Önvédelmi csatorna a youtubeon mennyire lenne müködő ?
pl önvédelmi fogások, védekezés, támadás...
nyelv nélkül
Én kerestem már hasonlót.
De a "nyelv nélkül" az mit takar??
Ha azt, hogy nem beszélsz hozzá, akkor szerintem felesleges az egész.
Arra gondoltam hogy ha beszélek pl magyarul akkor csak magyarok fogják nézni
Ezért gondoltam angol cím és zene közben
Rengeteg ilyen humbug, kamu önvédelmi csatorna van a nemzetközi YouTube-on, ahol Jóska Pista ex-kommandós és fekete öves shotokan nagykövet elmagyarázzák és bemutatják, hogyan kell csoport ellen, kés ellen, pisztoly, lángszóró ellen, shuriken ellen, tank ellen, atombomba ellen védekezni 100% hatékonysággal. Nem baj, ha egy alacsony, vézna kisgyerek vagy. Az se, ha egy túlsúlyos dagadék. Ha megnézed a videót, és eleget gyakorolsz otthon, akkor fenevaddá válsz az utcán. Ezeket a YouTube csatornákat pont azok követik és veszik komolyan, akik minden nap itt okoskodnak az oldalon "bunyó" témakörben, az utcán pedig olyan paranoiásan járkálnak a sok téveszme miatt, mint egy bolond.
Ilyen magyar nyelvű kamu csatornát eddig még nem nagyon láttam, de biztos van. Nézz utána!
De ha nyelv és beszéd nélkül, néma film keretében mutatnád be a hiper-szuper önvédelmi fogásokat, akkor az szerintem még annyira se lenne szórakoztató, mint a kamu csatornák.
Nemzetközi viszonylatban tényleg rengeteg ilyen lehet, magyaron belül csak pár félcédulás mutogat technikákat, amit ha szakember látna már kényszerzubbonyban vinnèk el az illetőt.
Angol nyelvterületen van erre kimondott anyag is, valamint fizetős anyag is tényleg oktatók által. Persze nem olyan amilyet te is csinálnál, hanem ilyen "animált" valami ami 50 szögből mutat meg 1 rugást, ütést vagy fogást. Magyar szinten ha kezdenél még érhetnél is el valamit, de nemzetközi szinten nem lenne semmi sikered feliratkozó nélkül hatalmas konkurenciával.
Eszembe nem jutna önvédelmi/harcművészeti/küzdősport videókat készíteni, mert ilyen formában baromi nagy felelőtlenség és a nézőre nézve nagyon veszélyes.
Elhiszem, hogy te magad a a felvételen mindent jól csinálnál, de nem látnád, hogy a "tanítvány" helyesen csinálja-e.
Pláne azoknál, akiknek semmilyen tapasztalata sincs küzdősportok terén, csak a fotel unalmában nézegetik a YT-videókat.
Annyit érsz el vele, hogy a lelkes követőidnek megnő az önbizalma, mert 2-3 videó után már keménynek hinnék magukat...
Önvédelmet tanítani rendes, edzőtermi keretek között is nagyon nagy felelősség.
Ha tényleg a jó szándék vezérel és mindenáron oktatni szeretnél, inkább adj fel egy hirdetést, és kis létszámú csoportoknak tarts órákat, akár kint a szabadban, mert a személyes kontakt a gyakorlás szempontjából ELENGEDHETETLEN!
Könyvekből és videókból nem lehet elsajátítani a helyes technikákat.
Főleg magyarázat nélkül??? Nem is értem, ezt hogy gondolod...
Ha jól sejtem, még soha nem tanítottál korábban, szóval gondold át ezt a dolgot alaposan, mielőtt belevágnál!
19 vagyok
milyen stílus?
többféle
box, kickbox, taekwondo, muay thai, bjj, és egyéb földharcok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!