Hogyan szűrjem ki lovasedzésen a pálya mellettieket és hogy érjem el, hogy ne zavarjanak?
Nem tudom jó kategóriába soroltam-e a kérdésem, ha rosszba, akkor elnézést kérek!
Szóval az a helyzet, hogy hobbilovasként járok ki az egyik helyi lovardába. Nincsenek versenyzéssel kapcsolatos céljaim, szimplán sport/hobbi nekem. Viszont az utóbbi pár alkalommal (amikor már jó időnk volt) sorozatosan az történik, hogy a pálya szélén ülnek általános iskolások/fiatal gimisek, akik hangosan beszélgetnek, röhögcsélnek, néha kiabálnak is. Engem is frusztrál, és néha a lovon is érzem/látom, hogy neki sem tetszik. Sunyít feléjük, sokszor őket nézi, és sajnos többször nehéz elérnem, hogy elszakadjon tőlük és az edzésre koncentráljon.
Az edző néha rájuk pirít, de csak ideig-óráig tart, és arra is akad példa, hogy kiül melléjük és csatlakozik hozzájuk..
Ilyen helyzetben mit tudnék tenni? Ha az edzőre ennyire figyelnek, rám képzelem mennyire fognak..
Veletek is előfordult ilyen? Esetleg én reagálok erre túlzottan érzékenyen?

1. szólj az edzőnek
2. szólj rájuk te, hogy ne haragudjatok, engem és a lovat is zavar a hangoskodásokot, kicsit menjetek távolabb kérlek. Ezzel az edződ is látni fogja, hogy tényleg zavarnak.
3. Szólj a lovarda tulajdonosának.
4. Jelentsd be, hogy elmész, és azt is mondd meg, hogy emiatt.
Ebben a sorrendben. Egyébként megértelek, amíg a lovam bértartásban volt, engem is halálra idegesítettek ezek az idétlen lovas lánykák. Abban a lovardában sajnos szinte mindent szabad volt nekik, mert hát az ő szüleik hordták oda a pénzt, hogy a kis drágájuk 40 percet lötyögjön körbe valami szerencsétlen lovon, aztán meg még ott bandázzon 2 órát a többi hasonlóval. Addig se kellett vele foglalkozni otthon, meg elmondhatták, hogy az ő gyermekük "sportol". Ja. Volt hogy mentem ki a lovamhoz és akkor jön az egyik ilyen rózsaszín cicanacis, hogy ő odament a lovacskámhoz a karámban, és befonta a sörényét... WTF? Engem valahogy elfelejtett megkérdezni erről... Aztán el is jöttem onnan lovastul.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából ez már a többedik dolog volt, ami itt zavar(t), csak közben azért vagyok bajban, mert a környéken nincsen olyan lovarda, amiről amúgy jót mondanának.. (meg, ha elmennék innen hirtelen keringene rólam ez és az)
Annak örülök, hogy akkor nem reagálom túl, de egyúttal sajnálom, hogy neked is ilyen tapasztalatod volt. Sajnos itt tényleg az megy, amit írsz, de szerencsére többségük nagyon ügyes lovas, csak közben ha így viselkednek..
Jól döntöttél, hogy elmentél onnan, a te lovad, nem a lovardáé, pláne nem azé a gyereké..
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!