Futó pasikat nem zavarja túl színes ruházatuk?
Értem én hogy fontos a láthatóság, de ezt nem lehet ízléses módon megoldani? Rengeteg futó pasi színes papagájnak néz ki, piros cicanaci, neonsárga póló, pink cipő.
Ez a túl feminin kinézet nekik nem zavaró? A gyártókat nem értem, pl. edzőtermi ruhákban tudnak férfiasat gyártani, futóruhában miért kevésbé?
Szerintem sport közben senkit nem érdekel (persze ez nem igaz, sokakat érdekel. Engem pl nem érdekelne), hogy hogy néz ki és milyen ruhát hord.
De meg is válaszoltad szerintem a kérdést: láthatóság. Nem véletlenül nem csinálják feketére vagy más sötét színűre a futó vagy kerékpáros mezeket. Elég nagy különbség van egy fekete ruhás és egy ,,papagálynak" öltözött út szélén futó között.
2.válaszolónak: Miért? Egy futónak milyennek kéne lennie? Mint Ronnie Coleman vagy egy szumós esetleg? Futásnál a nagy izom/zsír tömeg csak hátráltató tényező, de ez igaz kb az összes állóképességi sportra, ahol hosszú távokat kell megtenni. Egy sprinter (legyen az futás vagy kerékpáros) nyilván izmos, mivel nekik csak rövid időre kell használni az izomzatot, de akkor maximális erőbedobással. A legtöbb futó pedig bizony nem rövid sprinteket csinál, hanem hosszú távokat fut.
Mellesleg azért is feszül, mert jobb a légellenállás, jobban elvezetik az izzadtságot és nem dörzsölnek ki.
De hogy visszakanyarodjak a témához: Akinek nem tetszik a sok ,,papagáj", az csukja be a szemét. Mindenki abban van, amiben akar. Neked nem tetszik? Semmi gond. Nem veszed fel.
nő vagyok és nem vagyok oda a színes cuccokért kb mindig fekete-fehér-sötétkék-barna kombóban vagyok. Kivéve amikor kint futok. Akkor egy jó kis neonzöld felső legalább. De van nagyonpink nacim is. Mindegy, csak minél könnyebben észrevehető legyek a félsötétben/sötétben az autósoknak, bicikliseknek, rollereseknek, etc.
Inkább nézek ki szarul, minthogy elüssenek. És futás közben úgysem azon filózok hogy milyen hülyén nézek ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!