Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy kezdjem el a futást hogy...

Tibi930918 kérdése:

Hogy kezdjem el a futást hogy ne sérüljek le?

Figyelt kérdés
Sziasztok fél évig üllő munkát végeztem és a már 81 kilós súlyomat se éreztem könnyűnek és ez felment 92 kg-ra (173 cm magas vagyok és 27 éves) és elkezdtem a napokban futni(3napja) már amennyire azt lehet futásnak nevezni és egyik nap megfájdult a lábszáram mind a kettő meg a combom is .....azóta nem futok ma van a 4-dik napja és gondoltam elmegyek sétálni és fájnak az izűleteim a csontom mellet is az izom nyilallik....meg úgy mindenem elkezdett megint.A távok amiket futottam/kocogtam azok olyan 4 km-es távok voltak és amikor megfájdult akkor 1.34 km volt.Tudtok valamit ajánlani a fájás megszüntetésére meg arra hogy hogy kezdjek el futni.Így még sose jártam habár világ életembe sose voltam kövér de most kezdem érezni a hátrányait.

2021. jan. 2. 19:04
 1/3 brevesz33 válasza:
92%

Szia!

Ha nagyon fájnak az ízületeid, a csontod, stb., akkor én elmennék orvoshoz. Ártani biztos nem árt. A futást a te esetedben én egy 10 perces bemelegítéssel kezdeném (először egy helyben fentről lefelé, majd szökdelések stb.) A futás hosszát fokozatosan növeld. Nem kell elsietni a távok emelését. Esetleg szedhetsz kálciomut, immunerősítőt. Ha nagyon messzire akarsz menni akkor esetleg kidolgozhatsz egy étrendet valamilyen szakemberrel.

Remélem tudtam segíteni! Sok sikert.

2021. jan. 2. 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Az elso eleteben nem futott..

Nyujtas,bemelegites elotte.

Utana nyujtas.

Megfelelo etkezes(izuletkimelo)

1 futas utana 1-2 nap piheno nap.

A vadlid fog meg fajni . Majd hozzaszokik az izom a terheleshez. Ez altalanos kezdo futoknal.

2021. jan. 3. 00:05
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2021. jan. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!