Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Használt edzőtermi futópad,...

Használt edzőtermi futópad, vagy új otthoni használatos futópad?

Figyelt kérdés

Tönkrement a futópadom, ami 8 éves volt. Én is használtan vettem már, nem volt már akkor sem kifogástalana állapotban, de 4 évig még így is kibírta kisebb szerzvízelésekkel. Most viszont annyit kellene rá költeni, és a szerelő azt mondja, hogy még úgy sem garantálja, hogy kibír akár 1-2 évet. Ő azt javasolja, hogy vegyek használtan Technogym edzőtermi padot, mert azok strapabírók és lehet hozzájuk alkatrészt kapni, könnyebb őket szervizelni. Viszont félek ettől a használt dologtól, hiszen nincs rá garancia. A max. összeg 300-320 ezer, amit tudnék rá költeni. Ennyiért már találtam egész jó újakat is, de közben tudom, hogy a techongymes gépek nagyon jók. Régebben a teremben is ilyeneket futottam.

Kint is szoktam futni, viszont mivel kizárólag hajnalban jut rá idő, most viszont 5-6-kor sötét és elég hideg van, így általában tavaszik padozni szoktam.

Véleményeket kérnék, hogy használtan vegyek 300 ezerért egy edzőtermit (lenne amúgy eladó), vagy egy újat, amire 2 év garancia van.

Kb. heti 4-5-ször futok 10-12 km-ert.

2020. nov. 21. 09:41
 1/1 Sliders válasza:

A Technogym gépeken én is sokat futottam régebben edzőteremben.

Láttam, hogy nem érkezett mind a mai napig válasz a kérdésedre. Érdeklődnék, hogy végül mire jutottál, mi volt a döntésed eredménye?

Amit tudok és olvastam róla, hogy a Technogym gépek valóban nagyon strapabíróak. Főleg ha csak otthon vannak használva. Ezek a gépek intenzív napi több km-es használatra vannak gyártva és éveken keresztül mennek/mentek.

Amik eladók akár Jófogáson, akár használt fitnesz eszközöket árusító cégek által mindig azok konditermekből leállított gépek. Helyükre újabb eszközök lettek vásárolva vagy leasingelve.

Az élvonalbeli vagy nevezzük I. kategóriás edzőtermekből akár 10-15 gép is kikerülhet ezért sok gép vár új gazdára. A használt gépek felvevőpiaca számomra nem teljesen ismert de kikövetkeztetve a másodvonalbeli vagy II. kategóriás, kisebb konditermek, de ők valószínűleg már nem vesznek meg annyit amennyit az élvonalbeli termekből "leselejteznek". Így hát több helyen is ajánlják akár otthonra is ezeket a gépeket.

Ha a leasing partner vagy a cég aki elviszi a gépeket a konditermekből felújítja, teljesen leszervizeli akkor otthoni használat mellett várhatóan nagyon sokáig jó szolgálatot tehetnek ezek a gépek.

Technogym futópadok elég robusztus kivitelűek (van bennük anyag) viszont a szervizelésük várhatóan drágább lehet mint a kifejezetten otthonra gyártott padoké. Ha a gép karban van tartva, vagyis nem csak akkor hívunk szervizest mikor a gép megállt, hanem tartunk karbantartásos időszakokat akkor akár a gép üzemképességét is nagyban meg lehet hosszabbítani. Ezek a padok akár évtizedekre is szólhatnak otthoni környezetben.

Hátrányuk a súly ami nem ritkán 195kg is lehet. Így összecsukni nem lehet őket és a mozgatásuk is nehézkes. Érdemes fix helyet elkülöníteni neki.

Most szétnézve a kínálatból ilyen gépek már 400-600e forint között kaphatók. Kis alkuval kevesebbért is.

Az otthoni kínálatban 500e ft-ért jellemzően 2-2.5 LE teljesítményű motorral szerelt gépek vannak melyek intenzívebb otthoni használat után könnyen elfáradhatnak pár éven belül. A következő kategóriába be sem néztem (500e-1m) mert horror.

Mindig érdemes megnézni a gyártót. Mert hiába ígérnek 5-10 évet a vázra, motorra, ha közben csődbe mennek. A Technogym viszont egy régi, fix szereplő a piacon. Ettől függetlenül érdemes megkérdezni szervizeseket, hogy az adott géphez lesz-e még sokáig alkatrész ellátás.

Jelenleg otthonra én is ilyen gépet nézek magamnak. Azért találtam a hirdetésre. remélem valamit tudtam segíteni. De hátha jön valaki aki ebben tud segíteni.

Ha pedig futott már Technogym gépen akkor valamennyi tapasztalat csak van vele kapcsolatban. Ha pozitív akkor túl sok meglepetés talán nem érheti. Érdemes mielőtt még is ilyen gépet venne személyesen is letesztelni. Intenzív futással is, emelkedési és süllyedési pozíciókat is átnézni.

2021. jan. 2. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!