Régebben sportoltak többen Magyarországon vagy inkább mostanság?
Ugye régen majdnem minden gyárnak, üzemnek volt saját sportköre. Meg léteztek ezek a Spartakiád-versenyek is, tehát a tömegsport tömeg jellege adott volt.
Manapság pedig sokan futnak, kerékpároznak vagy konditeremben edzenek.
Most nem a hivatásos sportolókat kérdezem, hanem a hobbiból sportolókat. De nem tudnám egyértelműen eldönteni ezt a kérdést. Ki hogyan gondolja?
Nehéz kérdés. Én több sportágnak is nézegettem létszám statisztikáit, pl. labdajátékok, tájfutás, torna, stb., és majdnem mindegyik a 80-as években volt csúcson egész Európában, nem csak nálunk.
Viszont van 3 sportág amelyiket az elmúlt 2 évtizedben sok szabadidő sportoló kezdte el, ezek a futás, kerékpár, testépítés, a 3 együtt meg lehet hogy ellensúlyozza a többi sportág 90-es évek eleje óta tartó visszaesését.
1-es vagyok. Azt sem mondanám, hogy régebben többféle sportot űztek volna, mivel azóta rengeteg új sportág jött be az országba, gondolok különféle harcművészetekre, extrém sportokra, az általam említett tájfutás is új szakágakkal bővült, amelyek már-már önálló sportágakká váltak. Inkább az eloszlás lehet más.
Összességében ami visszaszorult az a félprofi és elit amatőr sport, míg előtérbe került a profi és a tömegsport, előbbi az állam által túltolva, utóbbi pedig természetes igényként lentről építkezve, aminek az is az oka, hogy az amatőr sport állami támogatása visszaszorult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!