Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan éljem így túl a tesit?

Hogyan éljem így túl a tesit?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég kemény iskolába járok, és a tesitanárunk is elég durva. Én meg soha életemben nem sportoltam, 0 izom van rajtam túlzás nélkül, egy normális fekvőtámaszt se tudok megcsinálni, 2 perc futás után azt érzem, hogy elájulok. Borzasztó szar a tartásom, görbe a hátam, a hátizmom pl. annyira gyenge, hogy hason fekve nem tudom felemelni a törzsem egyáltalán. Nem vagyok elhízva (még), de ez csak a genetikámnak köszönhető. Soha nem sportoltam semmit, egyszerűen semelyik sport nem érdekel, nem tudom sehogy se motiválni magam. Próbálkoztam a karantén alatt mindenféle kezdő otthoni edzéssel, de egyik edzéstervet se tudtam az utolsó napig megcsinálni. És nem, nem csak egyet próbáltam, minimum három 1 hónaposat, emellé még sajátokat is írtam.

Az összes osztálytársam sportol valamit, mindenki jó tesiből, én meg rettegek minden nap, hogy mindenki rajtam fog röhögni, mert nevetséges, ahogy erőlködöm. Simán meg is bukhatok így, nem tudom, hogy a kettes szintet hogy érjem el. Minden nap hányingerem van a tesi miatt, szédülök, nincs étvágyam, ez meg még rátesz egy lapáttal.

Van valami tippetek? Komolyan a sírhatnék jön rám, ha rágondolok. És nem, a felmentés nem opció. Komoly válaszokat várok, kérlek titeket.

2020. szept. 2. 19:31
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy ennyire hosszú lett. Nem magamat akarom sajnáltatni, csak kilátástalannak látom az egészet.
2020. szept. 2. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ne így fogd fel!

A mozgás jó dolog, de ha ennyire feszélyezve érzed magad, akkor nem fogod élvezni.

Menj oda a tesi tanárhoz mondd el neki, hogy szeretnél rendesen részt venni az órákon és örülnél ha segítene neked ,hogy a kudarc élmény ne vegye el a kedved .

Az hogy milyen a teljesítményed ne stresszeljen! A kitartás sokkal fontosabb mint a jó teljesítmény.

2020. szept. 2. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Én sport tagozatra jártam. Minden nap 1-2 tesi, 3x2 óra edzés hetente(atlétika) és mellette jártam még mindig valamir.

Mindenben a legbénábbak közt voltam, de sosem zavart, hosszútávfutásban meg tök kitartó voltam. Sosem zavart hogy viszonylag rossz eredményeim voltak, csak jó volt a mozgás utáni fáradság, a kondíció amit adott.

1es voltam

2020. szept. 2. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Az egyetlen megoldás amit én látok, hogy ne ad fel. próbáld meg újra és újra ameddig valami változás nem lesz.

Valamint ne egy hónapra tervez. Ezek a hónapos tervek nem igazán jók.

Finoman fogalmaztam.

Ha akarsz holnap írj rám talán tudok segíteni. ne ígérek semmit de nincsen mit veszítened.

2020. szept. 2. 20:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Igyekezz, ahogy tudsz. Más megoldás nem nagyon van sajnos. Át tudom érezni egyébként. Mindig én voltam tesiből a legnagyobb lúzer, akin mindenki röhögött. Emiatt is gyűlöltem meg.
2020. szept. 8. 03:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!