Kihez kellene fordulnom ezzel a problémával? Háziorvos, vagy esetleg ti tudtok tanácsot adni?
161 centiméter vagyok és 75 kiló. Szülés után lefogytam 57 kgra. De! Egy év alatt feljött rám ez a plusz súly. Kaptam egy gyógyszert (norcolut) ami teljesen felborított és ettem volna mindig. Ettem is. Meg is lett az eredménye. 1 hónapja kezdtem egészségesebben táplálkozni. 3kgot fogytam.
A sporttal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Kiskorom óta a térdemben meg van nyúlva az ínszalag. Próbáltam különböző tornákat, pl. Rubint Réka, ezektől 2 napig alig tudtam behajlítani a lábam. Biciklizés, olyan 6kmig jó, aztán elkezd fájni a térdem kegyetlenül. Futás ugyanez csak kisebb táv is elég hozzá. Mi való akkor nekem? Hol tudok ehez tanácsot kérni? Szeretnék változtatni, már a motiváció megvan hozzá, összeállt a kép hogy mit hogyan kellene, de mozogni is szeretnék mert plöttyedt vagyok, a hasam olyan mintha még terhes lennék. Azon van a legtöbb zsír. A körfogata köldöknél 98cm!! Máshol teljesen rendben vagyok, és tetszik a kép, de a hasam káosz. Köszönöm ha elolvastad és tudsz segíteni. Legyen szép napod!
Alapvetően gyógytornász és/vagy ortopéd szakorvos tanácsát kéne kérned (akit a régi leleteiddel együtt kéne fölkeresned). Gondolom, a háziorvos be tud utalni.
Ha nincs szétnyílt hasizmod a kövérség miatt, akkor térdet nem terhelő tartásjavító, erősítő feladatokat végezhetsz. Ezek nem égetnek sok kalóriát, de a szebb tartás nagyon sokat dob a kinézeten. Szétnyílt hasizom esetén először azt kell helyre tenni (talán az is az ortopédia, de a háziorvos biztosan tudja).
Vacak térddel az elliptikus trénert szokták javasolni, de persze fogalmam sincs, hogy a te térdedhez jó-e. Ha úgy gondolod, egy alkalomra befizethetsz egy edzőterembe, hogy kipróbáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!