Hogyan lehetek hivatásos sakkozó?
Nézegettem a magyar sakkszövetség honlapját, de ott nem írják, hogy hogyan lehet valaki Fide tag.
Hogyan lehet a Fidébe regisztrálni?
Olvastam itt egy 10 évvel ezelőtti kérdést ugyan erről, ott valaki azt írta, hogy le kell igazolni egy klubba. Ez igaz? Ezt muszáj? És ha igen, ezt hogyan lehet megtenni, hol kell érdeklődni? Nézegettem megint csak a magyar sakkszövetség honlapját, de erről se írnak semmit.
Ehhez annyi kell, hogy részt vegyél egy Fide által elismert versenyen, játssz legalább 5 partit már Fide-pontszámmal rendelkező játékos ellen, nyerj legalább 1 partit, és legyen legalább 1000 az ÉLŐ-pontod.
Itthon erre jellemzően a Magyar Sakkszövetség Open versenyein van lehetőséged, de oda is kell érvényes versenyengedély.
A sakkszövetséget keresd fel. Egyébként meg beiratkozni egy klubba elég sok előnnyel jár, sok helyen vannak GM-ek által tartott edzések, játszhatsz különböző erősségű játékosok ellen, elég jó szerintem.
És budapesten a legtöbb egyesületben havi egy ezres a tagdíj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!