Hogy találhatnám meg a sportom?
Már több mint 1 éve nem sportolok, és emiatt rosszul is érzem magam, felszaladt pár plusz kiló amit le akarok adni, meg egyébként is többet szeretnék mozogni.
Viszont úgy érzem egyszerűen nem találok olyan sportot ami nekem való, nem érzem magam ügyesnek egyikben sem.
Régebben úsztam, mostanra már ezt is abbahagytam, de majd szerintem folytatni fogom hobbi szinten, ha időm engedi, csak hát lány vagyok, és ebből adódóan eleve nem mindig tudnék úszni...
Volt még, hogy lovagoltam is, de egy ismerősünk tanított, ráadásul csak egy (idősebb, lustább) lovon lovagoltam akin cseppentő nyereg volt, és három év után mikor átültettek egy gyors, makacs lóra angolnyeregbe nagyon elment a kedvem az egésztől, tök ügyetlennek éreztem magam a többiekhez képest. Mikor még oktatónál úsztam csoportban akkor is ezt éreztem. :/
Szóval arra gondoltam, hogy mindenképp valami egyéni sportba kéne kezdenem, mert a csapatjátékban látván a nálam ügyesebbeket (akik ugye mindig lesznek) mindig úgy érzem, hogy nem vagyok elég jó (vagy ha miattam romlik a csapat eredménye akkor is nagyon rosszul érzem magam). Ráadásul eléggé maximalista vagyok, úgyhogy ez a párosítás baromira nem szerencsés...
A labdajátékok szerintem nem mennek annyira, edzőterembe bizonyos okokból nem tudok lejárni (és nem a vírus miatt), szóval ezek kizárva. Gondoltam még a futásra, de azért szeretném látni a lehetőségeimet, hogy mik közül választhatok. Még annyi, hogy jó lenne ha magát a sportot egész évben tudnám űzni, vagy majdnem egész évben, tehát az olyanok mint a síelés stb kizárva
Tudnátok mondani sportokat, amik megfelelnek a leírtaknak?
Elég sokat agyalsz ahelyett, hogy felmérnéd az egészségügyi állapotodat és belekezdenél egy olyan sportba ami neked tetszik és amit az egészséged is megenged
Nem kell túl sokat variálni: amelyik sport tetszik és tudod is egészségügyileg csinálni, azt csináld és kész
Én a leírásodból csak annyit látok, hogy túl sokat variálsz
Neked kell megtalálnod a neked megfelelő sportot, nem nekem kell megtalálni neked
Te tudod mi a jó neked sport terén, én nem tudom
És ha már megtaláltad mit is akarsz sportolni és belekezdesz akkor csináld rendesen és kitartóan mert akkor van csak értelme
Ez így nagyon tág, ez alapján bármely egyéni sport lehet, de próbálok segíteni.
Ha futás, akkor javaslom még annak a különféle változatait, illetve rokon sportágait is. Pl. terepfutás, tájékozódási futás, spartan.
Te nem említetted, de egyik válaszoló említette a kerékpározást, amin belül szintén sokféle változat lehetséges.
És ha úszás, futás, kerékpár, a triatlon is adja magát.
Ami a konditermet illeti, ha nem jársz oda, attól még otthon is lehet saját testsúlyos gyakorlatokat végezni. Azt a kérdést sem tisztáztad egyébként, hogy elsősorban erőnléti sportágak (a futás, úszás, kerékpár ilyen), vagy erő sportágak (kondizás) érdekelnek, vagy a kettő kombinációja (a legtöbb sportág ilyen).
Ami az egész évet vagy a ciklikus sportolást illeti, ne zárj ki semmit azért, mert nem tudod mindig csinálni. Amikor azt nem tudod, csinálsz mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!