Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől lyukad ki folyton a gumi?

Mitől lyukad ki folyton a gumi?

Figyelt kérdés

24 es gumit használok és 53 kiló vagyok. 2 hónap allatt 6 gumi belsőtt kellet cseréljek de folyton a hátsó gumi lyukadt ki . 1 belsőnél a szeleptű adta meg magát.

A felnit és a kűlső gumit is megnéztem és sehol nem látok semmit ami kiszúrhatja a gumit .

Gyakran szoktam erdős terepen lenni.

Túl nehéz lennék a 24 es gumiknak?

A biciklim : [link]

2020. júl. 6. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Rossz minosegu gumikat hasznalsz, es/vagy nem fujod fel oket elegge.
2020. júl. 6. 21:42
 2/5 A kérdező kommentje:
9 lejes (655 ft)gumit használok mert csak olyant lehet kapni ott ahol én veszem
2020. júl. 6. 21:48
 3/5 A kérdező kommentje:

A defektgátló folyadék ér valamit ?

Mert akkor megpróbálnám aval feltőlteni

2020. júl. 6. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:

ennyi penzert ne varj tul sokat. nem artana valami defektturo kulso sem, mert az erdoben sok minden kiszurhatja, felsertheti a gumit.

A folyadek ugyan meggatolja a leeresztest, de a szezon vegen garantaltan kukazni kell a belsot.

2020. júl. 6. 22:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Gyakran szoktam erdős terepen lenni."

Akkor a probléma oka meg is van.

Ha nem a felni/küllő okozza a defektet, tehát a földön heverő tüskék szúrják ki, akkor két főcsapáson indulhatsz el: vagy bevásárolsz defekttűrő külső gumit, ami nem olcsó, vagy folyadékot használsz.

Bemásolom a Slime tapasztalataimat:

A Slime előnyei

A tüskeverte lyukakat eltömíti (tehát nem ragasztó és nem is kell külön beragasztani amíg nyomás alatt van) tucatnyi lyukat is megfog úgy, hogy csak néha látsz egy zöld foltot a futófelületen és vidáman mész tovább nyomásvesztés nélkül. Ha egy tüske benne marad és cseszteti, akkor nem tud tömíteni és a belső elvérzik. Érzésem szerint a porózusságon is segít. Erdőn-mezőn tekeréskor nagyon hasznos, sacc/kb. az utóbbi pár évben 100 terepi cserét biztos megspórolt nekem.

Hátrányai:

Mivel vizes anyag, a szelep közepes idő alatt (hónapok) eloxidálódhat, emellett a Slime néha el is tömítheti a szelepet, ekkor nem lehet pumpálni rendesen, se leereszteni rendesen (ugye miért pont a szelep réseit ne tömítené el, ha pont ez a dolga : )) Ilyenkor vagy cseréled a 70 Ft-s szelepet, vagy vízben át is moshatod. Mivel nem ragasztó, ha a gumi teljesen leereszt és több lyuk van rajta, akkor nem lehet felpumpálni, mert a meglazult lyukak már ereszteni fognak. Sok lyuk esetén a foltozás meg már amúgy is gazdaságtalan, tehát irány a belső csere (oké, csak Slime nélkül ekkor már túl lennél pár belsőcserén)

Nem direkt hátránya, de tudni kell: a hasadást csak kis méretig fogja meg, tehát terepre érdemes pótbelsőt vinni. Emellett is egyszer egy külsőt is átvágó zúzott kő vágását is megfogta úgy, hogy napokig kemény maradt a gumi. Én évek óta használom a Slime-t és a kirándulásokra is viszek tartalékba két db Slime-vel töltött gumit, de az utóbbi 2-3 évben nem kellett a terepen cserélnem.

Szóval szerintem zseniális cucc, hátrányai mellett is királydinnyés, akácos, egyéb tüskés terepeken aranyat ér.

És az indulás utáni időben még nem teljes a védelme, kell vele menni, hogy szétterüljön a folyadék.

2020. júl. 7. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!