Szerintetek 16 és 3/4 évesen még nőhetek?(többi lent)
16 és 3/4 éves srác vagyok, 180 cm és 80 kg, szerintetek még nőhetek pár centimétert?(kalkulátor szerint a felnőtt kori magasságom kb 187 cm lenne)
Ez elérhető rendszeres nyújtással, összeszedett és változatos táplálkozással és rengeteg pihenéssel/regenerálódással/?
Csak mert olvastam hogy fiúknál 18 éves korig is eltolódhat a csontvégek lezáródása és elég későn kezdtem el nagyobb ütemben fejlődni ,mint kortársaim(pubertás)
Kedves Kérdező!
Valószínűleg még nőni fogsz pár centimétert amíg eléred a végleges magasságod. A kalkulátor számítását azért ne vedd teljesen készpénznek, az csupán egy becslés, nem biztos hogy a végleges magasságod annyi lesz. Ahogy írtad a növekedést és a magasságot nagyban befolyásolja a táplálkozás, a megfelelő pihenés, alvás sőt valamilyen szinten a rendszeres sportolás és edzés is. A magasság pedig alapvetően egy változó tényező, mivel már az is eléggé befolyásolja az ember magasságát hogy mikor méri azt. Ha mondjuk egész nap talpon volt és este méri meg lehet több centivel is alacsonyabb lehet mint mondjuk ha felkelést követően, 8-10 órás alvás után méri meg a magasságát. Nem vagyok nagyon otthon a biológiában de úgy tudom ez abból adódik hogy a nap végére, főleg ha egész nap mondjuk álló tevékenységet végez az ember vagy talpon volt, akkor talán részben a gravitáció, részben a munkavégzés, a napi tevékenység hatására kiszorul, eltűnik valamennyire a csontok közötti folyadék, ami miatt több centivel is alacsonyabbá válhat az ember magassága.
A nyújtó gyakorlatok segíthetnek, például a híd alapú gyakorlatok, mondjuk a teljes híd gyakorlat javítja a testtartást, egyenesebbé teszi a hátat, így a magasság tekintetében pár centit nyerhet az ember ha ezeket a testgyakorlatokat rendszeresen végzi.
A befolyásoló tényezőkről, mind-mind tudok, és úgy van összeállítva a napirendem hogy ezeket teljes mértékben kielégítse.
Az edzéstervem is a rendszeres, alapos nyújtásra épül, plusz van pár gyakorlat ami serkenti a növést ,mint pl az ugrálókötél és az úszás.
Mi a tosznak akarsz szandekosan ettol is magasabb lenni?
Evoluciosan 165-172 cm egy ember normalis magassaga.
(1es voltam)
Nekem is ugyanez, a kalkulátor az mást mutat de az nem reális...
Szerintem már nem fogunk nőni, de elég is ez :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!