Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » El lehet sajátítani egy...

El lehet sajátítani egy küzdősportot profi szinten, ha valaki nem gyerekként kezdte?

Figyelt kérdés
Valami reális, gyakorlatias küzdősportot, pl thai-box, BJJ, MMA, Judo.

2020. jún. 21. 00:33
1 2
 11/11 stellaz ***** válasza:
100%

Mennyi az a felnőtt? Atom Anti 17 vagy 20 évesen vagy később kezdett judózni és olimiai bajnok lett. Én gyerekként is küzdősportoltam, majd felnőttként, több, mint 20 évvel később kezdtem judózni. Hát nem könnyű még rekreációs szinten sem, van, amit már soha nem fogok rendesen megtanulni, pedig azóta már több éve csinálom, profi szinten meg esélytelen szerintem, főleg, hogy a judo olimpiai sportág, tehát a profi az valódi élsportolót jelent, nem ügyes amatőrt . Edző elmondása alapján nehéz súlyban van több esély, mert ott kevésbé mozgékonyak, könnyű súlyban hamarabb eljön a nyugger kor.

A kort ott érzem, hogy lemerevedtem, nem regenerálódom olyan jól, többet sérülök, lassú lettem magamhoz képest. Fiatal koromban ezek ismeretlen fogalmak voltak.

Persze az egyéni adottságok, képességek, szorgalom, eltökéltség még vastagon beleszólhat.

2020. aug. 5. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!