Milyen küzdősportok ajánlotok ?
4: Most azért költözzön ki Izraelbe és csatlakozzon az izraeli titkosszolgálathoz, vagy a katonasághoz, vagy bármelyik olyan izraeli szervhez ahol Krav Magat oktatnak pusztakezes harcra?
Mert az a Krav Maga, amit civileknek oktatnak az nem az, csak ráragasztották a nevet.
A hazai Krav Magára meg ez kifejezetten igaz.
5.
Múltkor valamelyik kérdés alatt is ugyanezt hangoztattad. Oké, én akkor elfogadom, hogy talán így van, de akkor valamivel támaszd már alá az állításod kérlek. Vagy most azért kéne elhinnünk, mert egy anonim user a gyk-n azt mondja?
6: Csak logikusan gondold már végig kérlek. Szerinted egy ország csak úgy kiadná a speciális egységeinek a közelharci kiképzését mindenkinek a világon, hogy röhögve készítsék fel a saját katonáikat ellenük? Ezért nem is engedik kiadni a rendes Krav Maga anyagát, Izraelben is csak a lebutított verziót oktatják a civileknek.
Idehaza meg mindenki egy gyorstalpaló tanfolyam után Krav Maga instruktornak nevezi magát. Nézd meg pár "edzés" színvonalát. Emlékszem pár éve nagy komolyan kiadtak egy lövészeti videót az egyik hazai nagy Krav Maga iskola, aztán le kellett venniük, mert az Airsoftosok röhögve cikizték szét őket.
Még lenne is logika abban amit mondasz, és még azt is elhiszem, hogy sok az amerikai szlengben "McDojo"-nak csúfolt kamutanfolyam. De basszus ebből még nem következik, hogy ez a harcforma nem láthatott napvilágot akár egy leszerelt és külföldre költözött izraeli katona által (csak mondtam valamit). De a wikipédián ezt írja egyébként:
"A budapesti születésű Lichtenfeld Imre (héberül: Imi Sde-Or), a krav maga létrehozója, húsz éven keresztül a testnevelés és a közelharcoktatás főnöke volt az Izraeli Védelmi Erőknél. "
Eddig okés, de aztán ott van ez is:
"Nyugdíjba vonulása után a civil szférában is elkezdte a krav maga tanítását."
Másik forrás:
"Miután visszavonult az aktív katonai szolgálatból, Imi elkezdte civil célokra módosítani a Krav Magát, és elterjeszteni a világ más részein is. Eyal Yanilovnak, Imi jobb kezének a segítségével a Krav Maga a világ összes földrészén erõsödött, fejlõdött és elterjedt."
Szóval ha csak annyit tudsz felhozni érvnek, amit magad kikövetkeztettél, miszerint nem terjedhetett el széles körben, mert szupertitkos, az úgy nekem kevés, ne haragudj. Ha valami küzdősport guru vagy évtizedes tapasztalattal és rálátással a hazai küzdősport színtérre, akkor elhiszem neked.
Én nem vagyok az, és bevallom, nem voltam még KM edzésen, tehát fenntartom, hogy általánosságban akár igazad is lehet. De ettől függetlenül nem szokásom kapásból elhinni valamit, csak azért, mert valaki meggyőzően állítja.
8: Leírom megint akkor nyíltabban: Izrael nem engedi ugyanazt a Krav Magat oktatni, mivel ők már bőven tettek bele más elemeket is a Krav Magajukba. Amit oktatnak szerte a civileknek az a régi verziónak is a lebutított változata.
Nyugodtan veheted a fáradságot és utána nézhetsz, mindenhol elmondják ugyanezt. Linkelni nem fogok, mert úgyis azt lenne, hogy az nem releváns, stb.
Redditen nagyon sokszor kivesézték már ezt.
Köszönöm :) Látom azzal sem tisztelsz meg, hogy egy linket dugj az orrom alá. Nem, "olvass redditet" az hatásosabb.
"Nyugodtan veheted a fáradságot és utána nézhetsz, mindenhol elmondják ugyanezt. Linkelni nem fogok, mert úgyis azt lenne, hogy az nem releváns, stb."
Ezt az "érvelést" sosem értettem. Egyrészt mi az már hogy "nézz utána paraszt", másrészt légyszíves ne jósold már meg, hogy mit fogok reagálni. A mindennapi kommunikációdban is ilyen vagy? Ha belépsz egy étterembe már eldöntöd magadban hogy szar a koszt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!