Kung-fu, take wando, vagy krav-maga a jobb sport melyik edzésre kéne inkább járnom az állábiak közül?
Ha csak ezek közül lehet választani, krav maga. A tae kwon do (nem take wando :)) önvédelmi eredményessége kétes, a kung-fué úgyszintén.
Ha másban is gondolkodsz, inkább thai box.
Egyik sem. Szokjunk már le erről, hogy melyik a jobb önvédelemre, mert embertől függ és nem stílustól. Béna vagy akkor te tanulhatsz bármit, akkor is szétvernek az utcán. Még ökölvívással is önmagában kitörölheted, ha nem vagy ott fejben, előkerül egy kés, stb.
A kérdés meg totál megválaszolatlan, mert idehaza Tae Kwon Doból is két főirány van, ami eltér, a Kung Fu stílusok száma meg majdnem annyi, mint égen a csillag.
Krav Magat meg nem tudsz tanulni, mert az csak az izraeli rendőröknek, stbknek oktatnak. Civileknek nem oktatnak Krav Magat, főleg nem idehaza.
4/4
Én azért szerényebben fejteném ki a véleményem.
"Szokjunk már le erről, hogy melyik a jobb önvédelemre, mert embertől függ és nem stílustól."
Ez nem igaz, aikido, hapkido, kendo, stb. éppen semennyire nem jó utcai önvédelemre, mert nem arra szánták őket eleve. Az aikido még kombinálva mással, talán. Igenis függ a stílustól.
"Krav Magat meg nem tudsz tanulni, mert az csak az izraeli rendőröknek, stbknek oktatnak. Civileknek nem oktatnak Krav Magat, főleg nem idehaza."
Google keresőbe dobd be hogy "krav maga edzés". Egy időben még facebookon is feldobott ilyen hirdetéseket. Szóval valamit elnézhettél.
5:
Kapásból leírod az Aikidot, ami nem önálló stílus. :D Nem, nem önálló stílus, az kezdetektől fogva kiegészítő stílus volt csak. Sokan is ezért tanulják más stílusok mellé.
Önvédelemre meg ugyanúgy boksz se jó, mert az utca nem ring, nincsenek szabályok. Rá rúgnak acélbetétessel és vége.
Kés ellen meg semmivel nem tudsz védekezni, csak ha elrohansz.
krav Magat meg továbbra se tudsz tanulni, mivel a Krav Maga az izraeli titkos szolgálatok, stb. kézitusa rendszere. Azt meg nem fogják kiadni. Mindenféle Krav Maga utánzat az amivel te találkozhattál feldobva meg meghirdetve. Azok meg minőségileg olyanok, hogy az Aikido egyedül is többet ér.
Kiegészítő stílus az aikido? Pontosan mit egészít ki? :)
"Önvédelemre meg ugyanúgy boksz se jó, mert az utca nem ring, nincsenek szabályok. Rá rúgnak acélbetétessel és vége."
De, az aikido-nál igenis jobb. Persze valóban kell lélekjelenlét, meg reális helyzetfelmérés.
" Mindenféle Krav Maga utánzat az amivel te találkozhattál feldobva meg meghirdetve. "
Sejtettem, hogy erre céloztál, de akkor fogalmazz világosabban. Az állításod ettől függetlenül nem tudom sajnos leellenőrizni.
7: Most hiába játszod az értetlent, az Aikidot világéletében kiegészítő stílusnak szánták. A megalkotója a Jujutsut egészítette ki vele, ezért is lett olyan az oktatási mechanika amilyen, mivel eredetileg olyanok kezdték el tanulni az Aikidot, akiknek már komoly tapasztalataik voltak, nem teljesen kezdők voltak. Ezért alkalmatlan sokszor az Aikido önmagában.
"De, az aikido-nál igenis jobb. Persze valóban kell lélekjelenlét, meg reális helyzetfelmérés."
Nem valóban, hanem a lélekjelentét és a reális helyzetfelismerés kell elsődlegesen. Anélkül véged hiába tanulsz te bármit.
Sok küzdősportoló is ezért szív az utcán, mert nincs meg az a minimális helyzetfelismerés sem, hogy eszébe jusson nem ringben, szabályok szerint harcol, hanem minden megengedett.
8. Nem játszom az értetlent, hanem egy egyszerű kérdést tettem fel valamiről, amiről nincs ismeretem, vagy hiányos ismeretekkel rendelkezem. Köszönöm, hogy nem próbálod elvitatni ezt a jogomat.
Viszont kérlek akkor linkelj már valami forrást az elmondottakra, mert én nem találtam.
Megkérdezhetem, te milyen stílust gyakorolsz egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!