Mikor a legkényelmesebb szántóföldön sétálni?
Az év mely szakában, hónapjában a legkényelmesebb, illetve leg "gazda barátibb" szántóföldeken sétálni? Nem egy konkrét területre gondolok egyfajta növénnyel, hanem általánosságban.
A "kényelem" alatt azt értem, hogy minél gyorsabban, bokát nem kitörve és magas növényektől nem összecsikargatva.
A "gazda baráti" pedig az lenne, hogy pl. nem az éppen kinövő palántákat taposom le.
(Az időjárás nem számít, csak magára a talajnak a "gyalogolhatóságára" vagyok kíváncsi. Illetve lehetőleg ne legyenek tele a földek mezőgazdasági gépekkel, meg munkásokkal.)
Igen, városi vagyok. Egy falun élő vagy mezőgazdaságban dolgozó ember számára nyilván triviálisak a kérdéseim, épp ezért reméltem sok és hasznos választ.
Tehát a szántóföldi növényeket taposhatom(?) és mikor a legkényelmesebb szántón sétálni? A növénytelenség miatt gondoltam a télre, viszont akkor meg lehet hogy fel van ásva. (amin nem lehet kellemes sétálni)
Jaj, ez nagyon jó kérdés!
Drága Csillagvirág Édesanyám (aki már elhunyt tavaly augusztusban.) Béke Porocskáira/Hamvacskáira! Még most is emlékezetembe idézem csilingelő kacaját, kissé nyers, érdes modorát!
LEGTÖBB ESETBEN KEMÉNYEN MEGMONDTA A MAGÁÉT - mennyire el van "kényelmesedve" a városi lakók nagy többsége.
"Tápos Csibék"" - ez volt a kedvenc szavajárása. :)
Ő a szántóföldeken NŐTT FEL még az 1960-as években volt kislány/kiskamasz korú. Mennyit mesélt arról, hogy milyen a vidéki gazdaság, hogyan és miként éltek, milyen ÖSSZETARTÓ KÖZÖSSÉGEK VOLTAK AKKORIBAN...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!