Futás után fájni kezdett a jobb lábam sarka, mostmár a bokám. Miért?
Normális,kényelmes futócipőm van.Úgy 8-9 napja kezdtem el futni,mindig bemelegítek előtte.Először 2,majd 3,majd 4km-t futottam.Tegnapelött futottam 4km-t az eddigi norma szerint,majd 10 percre rá fájni kezdett a jobb lábam sarka.Másnap(tegnapra)gondoltam elmúlik,de nem így lett.Nem terheltem meg,mégis mostmár a bokám fáj,szintén csak a jobb lábamon.Miért van ez?
Ha ez számít,3 éve eltört a jobb lábam bokája,de azóta már sokat futottam,tehát szerintem nem ez áll a dolog mögött.
Szerintem most pár napig ne fuss, vagy egy hétig sem, utána is csak fokozatosan. Kenegesd gyulladáscsökkentővel, azok hasznosak lehetnk ilyenkor.
Velem is volt hasonló probléma, sajnos erőltettem a futást, de csak rosszabb lett a helyzet, és egy hónap szünetre kényszerültem miatta.
Eredetileg csak 2 kilómétert akartam,de harmadik alkalommal úgy éreztem simán megy több,és ezért fokoztam,de úgy néz ki nem kellett volna.
Köszi a segítséget,megfogadom a tanácsod.
Sokszor melegitsd be mozgás előtt. Kb 10 perces.
Ha faj, akkor pihentesd addig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!