Ping pong ütő ragasztását meg lehet oldani otthoni ragasztókkal is?
Hobbi játékos vagyok és új borítást vettem az ütőmre. A felragasztást meg lehet oldani otthoni ragasztókkal gondolok itt technokolra papír ragasztóra vagy esetleg milyen ragasztó felel meg-e célra ami beszerezhető papír boltokban is?
A válaszokat előre is köszönöm!
Hát...őszintén nem nagyon. Nem vagyok a ragasztásban egy profi, de egy pár éve már játszom és már a soft is volt mar cserélve. Ha egyesületnél űznéd versenyszerűen, biztosan azt mondanám hogy meg se próbáld. A soft (a borítás) elég egy érzékeny dolog, ahogy a fa és komplette az ütő is. A játékos részévé válik és vigyáz rá, mint a szeme fényére, mimden játékos a saját ütőjéhez igazodik és fordítva (a soft és a fa is a játékos szintjének, képességének, később stílusának megfelelően van összerakva), mint egy szimbiózis, ha az ütővel nem stimmel vmi a játék sem úgy megy ahogyan kellene. Ha a soft koszos, poros, kopott stb. nem megy róla úgy a labda ahogy kell, ezért tartják mindig tisztán a játékosok, mossák le a softot. Egy jó tanács: ha koszos és nem akarsz kiadni pénzt drága ütőtisztítókra, a softot egy nem bolyhosodó ronggyal rongy+víz rongy+szappan rongy+víz szárítás a levegőn törles nélkül legyezéssel kombinációval tisztítható, úgy hogy a fára vigyázol, higy víz ne érje. Egy próbát megér hobbistáknak is,.így a jaték is jobban tud menni.
Ez megoldható speckó felszerelés nélkül, több jatékos alkalmazza ezt a megoldást. A ragasztás más téma. Mint mondtam az ütő érzékeny és nem egy olcsó mulatság. A fát és a softot külön vesszük és általában 10 000Ft körül indul az ár mind softra, mind fára, ami így 30 000 Ft, alsó hangon, ha a ragasztót valaki állja, vagy még segítenek neked. Tehát nem jól eső érzés elrontani egyiket sem (a softot pedig a kopási szintjétőlm idejétől és a játékos fejlettségi szintjéhez mérten cseréljük). Tudom, a ragasztó sem olcsó, de megéri mint sem tönkretenni egy ütőt. A softot pedig bizonyos időnként cserélni kell, ezért a ragasztó is olyan, hogy szükség esetén a fáról könnyen és a fa sérülése nélkül tudjad leszedni.
De így hobbi szinten, attól függ szerintem, hogy akarode-e cserélni a softot illetve, hogy megéri-e esetleg akár teljesen összebarmolni az ütőt. Ha nem érdekel, és különben is olcsó softot vettél olcsó fához és nem akarod cserélni sem a softokat,akkor a következőt tenném: frissen vett soft sarkát (amit úgyis levágsz) cseppentenék egy csepp technokolt, es figyelném, hogy szét marja, vagy sem, esetleg pillanattagasztóval ugyanezt. Ha nem marja szét, mint a hungarocellt, akkor igen, használhatod. Csak figyelj, hogy a softot a fa fejének méretéhez pontosan szablyad és egy hengerrel gurigassadd rá úgy, hogy ne legyen levegős illetve a ragasztó ne folyjon ki es rá a soft felszínere.
Papír ragasztó, cellux felejtős, több ragasztót szégen vagy sem, de nem ismerek.
Ha rám hallgatsz, inkább vegyél speckó ragaszzót, nem kell a legdrágábbat.
Ne haragudj kérlek, hogy hosszú lett. Illetve nem szántam egyik részét sem sértésnek. Nagyon örülök, hogy vannak akik hobbi szinten űzik ezt a sportot (többek közt hobbistáknak köszönhetően játszok, igaz nem most a járvány idején). A nagy körítes azt szolgálja, hátha ad egy kis plussz infót és remélem sok örömöt fog okozni neked játék közben.
Egy versenyző 17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!