Mért szokott fájni futás közben a térdem?
Futás közben mindig fáj a térdem. Az orvosom azt mondta, lúdtalpas vagyok, de már voltam lúdtalpas és tudom milyen.
És más orvosok és azt fogják mondani, hogy lúdtalpbetétes cipő kell... Most mit tegyek? :S
Nekem is fáj egy időben a kerékpártól. Viszont nekem ropogott is, akkor én proenzit szedtem 1 hónapig és elmúlt. Viszont könnyen okozhatja a lúdtalp is, de akár a cipő vagy a széles csípő is (feltéve ha lány vagy).
szandálban sose fuss! én személy szerint az asics-ot ajánlom, nagyon jó cipő (talán hervisben megtalálod).
egyébként ha fáj a térded, inkább biciklivel eddz egy ideig és ritkábban iktass eb futást. később fokozhatod.
azért fájhat a térded:
-Mert rossz technikával futsz
-tulsúly (ha ki vagy gyúrva az is elég)
-van valami krónikus izületi sérülésed
-nem megfelelő helyen, cipőben futsz
Persze ezek nem zárják ki egymást, valszeg több is jelen van egyszerre. Alapszabály, ha valami fáj azt ne csináld.
Barátnőmnek ugyanez a problémája.Voltunk orvosnál,azt mondta gyenge a térde,lazák a szalagjai.Menj el konditerembe,és fájdalomhatár alattig lábnyújtás,lábhajlítás,gugolás.
De kérj meg valakit,hogy mutassa meg a gyakorlatok helyes elvégzését,mert borzalom nézni néha,hogy a nők hogyan értelmezik a gépek működését.Megfeszített izmokkal,lendület nélkűl kell.Ha megerősödött,mehetsz futni.
Jobbulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!