Milyen gördeszka felfüggesztés, kerék, csapágy kell nekem?
Szóval régen gurulgattam egy tescos deszkával, ami nem éppen a legjobb volt. Most szeretnék összerakni egy sajátot. A lap már megvan kb milyen kell. 8" lapot ajánlottak. Elvileg ez a közepes lap, ha jól tudom.
Most a felfüggesztéssel vagyok bajban. Minden felfüggesztés kompatibilis minden lappal? Tehát a furatok ugyanoda esnek vagy van erre szabvány? A kerekekk közötti távolság mint pl a 129mm az befolyásol valamit? Vagy azt a lap méretéhez szokták választani?
Kerék: Szóval errefelé nem olyan jók az utak. Eléggé kavicsos a beton. Az lenne a lényeg, hogy akadálymentesen tudjak közlekedni és nem borzasztó hangzavarral. Ehhez nekem az átlagnál nagyobb és puhább kerék kellene, ha jól tudom. De nem tudom mi az átlag...
Csapágynál viszont azt tudom, hogy minél nagyobb az ABEC szám, annál jobban pörög. Szóval gondolom ott törekednem kellene a nagyobb számokra.
Ja és freestyle deszkáról beszélünk.
Bocsi ha kicsit off, de ha ezt a kerdest felteszed a facebookon a Hill Danceres nevu magyar csoportban, akkor 10 percen belul 300an tudnak valaszolni 😬 de legalabbis paran mindig szoktak.
Jo kis kozosseg.
ott is próbálozom akkor.
Esetleg erről van valami véleményed?
Hátha értesz hozzá és tudsz segíteni :D
Hat en is csak annyira, hogy ha utananezek, es benne vagyok a temaban tudok okosat, de sajna kb 1 eve nem deszkaztam :/
Egyébként en longboardot es mini longboardot vagy kicktailcruisert masneven vettem, illetve penny/banana boardot, de az mellekes. Elsot es utsot a Hervisben, a longboard volt 47 ezer 2016ban. A kicktailcruisert insportlinerol rendeltem 30 valahanyert, es nem akarok hulyeseget mondani de asszem abec 9es kerekeik voltak, nekem bevaltak.
Szerintem van szabvany a felfuggesztesekre, mert pl egyes longboard fajtake tuti nem megy ra egy skateboardra vagy cruiserre es forditva. Ha haladas a celod en egy cruisert javasolnek, azzal konnyu a fordulas, manoverezes, es gyors. Ha skateboard fresstyleozas a celod, nyilvan akkor azt. A lapnak az osszeallitasa, - gondolok itt, hogy hany reteg fabol keszul - is fontos kriterium es hogy mibol, es milyen hosszu, mert ez hatarozza meg a ruganyossagot, meg nyilvan a minoseget. En ugy tudom hogy abec 8tol felfele mar jo vagy csapagyban egyebkent. A nagy kerekekre meg annyit tudok mondani, hogy letezik "terepjaro" deszka is, olyan kerekekkel, es akar fold uton is lehet csapatni. Egyebkent pl egy normal longboard kerekei nagyobbak mint egy skateboarde altalaban. De minden kerekre igaz, hogyha nagyon lassan mesz akkor beragad ala a kavics stb es megfekez. Egyebkent a kiraly utcai The Lab nevu deszkas boltban nagyon rendesek a sracok, ok aztan tenyleg mindent vagnak, egy garage store lehuzosabb arban pl, de biztos ott is ertenek hozza.
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!