Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Videókról tanulni rúdfitnesszt?

Videókról tanulni rúdfitnesszt?

Figyelt kérdés
Ahol lakok sehol sincsen olyan hely ahol tanitanak ilyen táncot...de arra gondoltam hogy beszerzek egy rudat és mivel olyan sok videó van gyakorlatokrol koreókról fent a neten úgy gondoltam onnan tanulom meg hogy hogyan kell. Mi a véleményetek? Rajongok ezért a sportért. Ja és olyanok ne is írjanak akik nem tekintik ezt rendes sportnak..ugyanis ez egy kemény sport. Nem egyszerű

2020. jan. 17. 17:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és úgy tudom hogy ez a sport fogyaszt és formál is igaz?
2020. jan. 17. 17:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki jo benne, magyon latvanyos tud lenni, es igazan elvezetes nezni, nem csak a sztriptiz barokban :D azt nem tudom, hogy fogyaszt-e, de az biztos, hogy ha van az emberen 10-15kg felesleg, azzal eleg nehez elkezdeni is ezt. Ha veszel rudat, ugyelj ra, hogy jo erosen szereld be, nehogy bekerulj azokba a fail videokba :D

F/24

2020. jan. 17. 18:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó erőnlét kell hozzá, úgyhogy biztosan formál. Azt, hogy fogyaszt, viszont megkérdőjelezném.
2020. jan. 17. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom jo otletnek videokrol megtanulni. Jobb, ha a kezdo mellett ott egy oktato egy ideig.

Nem fogyasztana, mert nem maga a sport fogyaszt, hanem ahogy etkezel (a sporttal kiegeszitve).

2020. jan. 18. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hű... Hát videókról én kb esélytelennek mondanám. 3 éve rudazok, hidd el, nagyon sok gyakorlat kell, mire le tudod olvasni a mozdulatokat, és reprodukálni.

Azt se tudom, hol kezdjem... Alapból szintrendszer szerint érdemes menni, vagyis elsőre egyszerű forgások, de már az is rettenetesen kaotikus eleinte, mert sok mindenre kell figyelni. Hogyan fogsz rá a rúdra, hogy teszed rá a lábad, hogy tartod közben a törzsed, merre billented a csípőd. Elsőre biztosan nem sikerül, és tapasztalat nélkül fogalmad sem lesz, hol rontod el. A másik az erőnlét. Ha 0 alappal kezded, akkor kb fél év, mire felszedsz annyi izmot, hogy elbírd magad. Kivéve, ha mellette csinálsz mást is, súlyzókkal gyorsabb az izom építés. Ha van alapod, akkor tudsz gyorsabban haladni, de akkor is kell pár hónap, mire a koordinációd helyre kerül, és lesz elég magabiztosságod a rúdon, hogy fejjel lefelé kerülj akár csak egy bicskával. Utána kezdődik az igazi csetlés botlás, amikor megtanulsz esni. Kiemelten veszélyes mozgásforma, könnyen fejre eshetsz, eltörheted a csontjaidat. Nekem már tört bordám (többször is), ujjam, szakadt el részlegesen izmom, pedig edzővel csinálom, csak néha túlhajtom magam.

Egyedül szerintem soha nem jöttem volna rá hogyan kell egy geminit, flat scorpiot, vagy más komplexebb mozdulatot csinálni. Fejjel lefelé totál megkavarodik az ember eleinte, hogy egyáltalán merre van arccal, nem hogy lábbal :D Most már totál csípőből jön minden, 1-2 perces kombók is megvannak pár gyakorlással. De mai napig is van egy csomó minden, ami nem megy, mert még mindig nem vagyok elég izmos. Egy ideig gyorsan fejlődik az ember, utána már extrém erő és hajlékonyság kell, amit borzalmasan hosszas idő összeszedni, hacsak nem vagy kivételesen jó adottságú.

Izmot nagyon szépen épít, bár leginkább felsőtestre, törzsre, de lábra kell kiegészítés. A fogyás pedig étrend függvénye.

Én nagyon nem javaslom neked, hogy edző nélkül belevágj, mert vagy csak pénzkidobás lesz, vagy le is sérülsz csúnyán.

2020. jan. 18. 13:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2020. jan. 23. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!