Röplabda előnyei és hátrányai?
Sziasztok! Segítenétek nekem egy kicsit? Nem tudom, hogy merjek-e belevágni a röpibe... Mik ez előnyei és hátrályai (esetleg veszélyei) ennek a sportnak? Külsőleg és belsőleg is.
16/L
A labdajátékok között a röplabda békés, barátságos játék, az ellenfél nem érhet hozzád, söt tömbnyire a közeledbe sincs, még nem is zavar (kivéve a hálónál, de ott sem érhet hozzád).
Sérülések persze lehetnek, de azokat nem az ellenfél okozza, nincs lökés, ütés, karmolás, leggeljebb rosszul esett a játékos, letapadt a lába, és hasonlók.
Kézilabda, vizilabda ehhez képest pankráció.
Mindenképp érdemes lenne belevágnod. Izgalmas sport, pörgős, szinte egész játékmenet alatt észnél kell lenni. Lehet labdához nem jutsz 2 percig, de folyton figyelned kell a labdát, ha esetleg hozzád esne, tudd fogadni, esetleg feladni, vagy ha arra kerül a sor: ütni. (meg persze blokk, sánc, ejtés, mentés stb)
A sok ugrás miatt jó a lábadnak, fenéknek, de fejleszti a mozgáskoordinációd, állóképességed is.
Hátránynak talán azt mondanám, hogy nem tudod 0-24-ben játszani. :D
Viccet félretéve, bár az ellenfél valóban nem érhet hozzád, ha elbambulsz, a labda könnyen megüthet, akár rossz helyen is(pl. fej). Illetve, eleinte fájhat az alkarod, ugye alkarérintésnél, viszont ehhez hamar hozzá fogsz szokni, annyira nem vészes.
Érdemes lenne legalább kipróbálnod! Szerintem tetszene! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!