Ha futásban 2 km-en akarok fejlődni, akkor csak 2 km-eket fussak, vagy hosszabb távokat is?
Figyelt kérdés
2019. szept. 3. 21:04
2/9 anonim válasza:
Próbáld ki a sprintet. 200m sprint,200 m séta. Ezt ismételgesd és marha jó leszek 2km-en
4/9 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, hogy 2 km-es szakaszon időben szeretnél fejlődni, akkor érdemes néha intervallozni. Az általában javít a tempón. Pl: futsz egy percet kényelmesen, majd félpercet lendületesen. Ezt váltogathatod. Vannak jó intervall appok. De másképp is belőheted. Ha pályán futsz, akkor pl az egyeneseket lendületesen, a kanyarokat lassabban.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2019. szept. 3. 22:18
7/9 A kérdező kommentje:
De,azért még jöhetnek a válaszok :D
2019. szept. 4. 14:36
8/9 anonim válasza:
Amiket eddig válaszoltak részigazságok. Ha komolyan fejlődni akarsz 2 km-en, akkor egyaránt szükség van alapozási célból hosszú (akár 10 km) egyenletes futásokra, és többféle résztávra, illetve váltott tempójú futásra (plusz dombozás is segíthet, ha van rá lehetőséged).
9/9 Choler válasza:
Nekem az idő rövidítéséhez vagy a táv növeléséhez egyaránt ugyanaz jött be.
Két dolgot váltogattam:
- Az egyik az intervallum futás.Kellemes tempóban futok egy percet,ezután sprintre váltok ameddig bírom.Majd ha kifulladtam,akkor séta amíg a szívverés és légzés normális lesz.Akkor megint laza futás.Ezt fél óráig csinálom.
- A másik a maximális táv futása a szokott tempóban,de időnként meghúzom jobban.
Nekem mindig kell egy zenei track lista amit hallgatok futás közben.Amik inspirálnak. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!