Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » "Horpadt" fenékkel mit lehet...

"Horpadt" fenékkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időkben sajnos változatos okokból kifolyólag elhanyagoltam magam - 0 sport, sok egészségtelen kaja, szerintem nem kell túlmagyarázni. Most viszont tudatosult bennem, hogy borzalmasan nézek ki emiatt, ami az alakomat illeti...

Nem tartom magam kövérnek (170 cm-hez 55 kg környéke), de nagyon idiótán oszlik el rajtam a súly...

Derék felett minden ok, ott elégedett vagyok mindennel, viszont alatta... a hasamon és a csípőcsontom felett van lerakódva némi felesleg, alatta egy vonalban semmi, és utána ahogy a combom kezdődik, ott újra jön a felesleg, a combjaim nagyon vastagok, és nem "teltek", hanem olyan formátlanul vastagok... A fenekem nem nevezném különösképpen nagynak, de elég formátlan az is, plusz van benne ez a "horpadás", ami rettenetesen néz ki...

Valami ilyesmit kell elképzelni, mint ezen a rajzon: [link]

Étkezés terén már elkezdtem egy nem önsanyargató, hanem fenntartható diétát, a közérzetem máris jobb, sport terén futni és/vagy bringázni mindenképpen elkezdek. Régen minden nap tekertem pár km-t, akkor egész jó (elfogadható) formája volt a fenekemnek, combomnak.

Ezek mellé mit ajánlanátok? Van valami sport vagy gyakorlat, ami ezen a problémán tud kicsit célzottan segíteni? Tudom, hogy célzott fogyás nincs, de én nem is feltétlenül fogyni szeretnék... hanem kicsit megedzeni a problémás területeket. Ilyen guggolás-kitörés-lábemelések-csípőemelés jellegű rendszeres torna segíthet? Ha igen, akkor ezekből mennyit kell és hányszor csinálni?

Vagy mit lehet csinálni, hogy ne legyen ilyen "amorf"?

Illetve nagyjából mennyi idő alatt számíthatok látható eredményre? Természetesen tudom, hogy nem 2 nap lesz, türelmes vagyok csak kíváncsi, szóval inkább úgy értem, hogy hány hónap? :)

2019. aug. 8. 08:37
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
sullyal a nyakba minden nap guggolni
2019. aug. 8. 11:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Mekkora súllyal?

Hány guggolás?

Csak ez az egy gyakorlat? Azt olvastam, nem egészséges csak egy gyakorlatot csinálni állandóan.

Minden nap? Nem kell pihentetni?

Stbstb.

2019. aug. 8. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Guggolas, kitörés, szumó guggolás, csipőemelés,deadlift. 3-4×6-8 ismétléssel. Akkora sulyt valassz,amit az utolsó ismétléseknél már alig bírod. Heti 3szor mar 2-3 honap után meglátszik az eredmény.De nem ártana a többi testrészre is gyúrni, mert nem valami jo latvanyra, ha egy nőnek szép lábai, kerek feneke van a felsőteste meg el van maradva,kezei véznák
2019. aug. 8. 13:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Persze, egy alap mozgást szeretnék minden testrészemnek, a tornát/edzést se úgy képzelem el, hogy CSAK fenék/comb gyakorlatok, hanem valami jó kis átmozgatós, csupán a hangsúlyt fektetném erre. Szeretnék majd járni úszni is hamarosan, az megdolgoztat mindent. :D

Hű, ez a 2-3 hónap jól hangzik. :)

2019. aug. 8. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!