A facebookon megosztott képek megosztása sérti a személyi jogokat?
"Tudtomal a facebookon megosztott képek nyilvánosak és fel lehet használni"
Rosszul tudod.
A megtekintésükre kaptál jogot, másra nem.
Egyébként az öregítős app-ot nem nagyon kéne használni, mivel a feltöltött képeket sajátjaként kezeli, s bármire felhasználhatja.
ma 11:06!
Így van, segítettem. Rosszul tudod, a megosztott képek nem használhatók fel. Nem töltheted le a gépedre, nem hajthatsz rajta végre módosítást, stb. Megnézheted és megoszthatod, ha a tulajdonosa osztható módon posztolta. Ennyi. Erre irányult a kérdésed, nem?
Két dolog alap;
1. a feltöltő beleegyezése nélkül nem töltheted le a képet és nem oszthatod tovább. Az ilyen esetekben először őt kell megkérdezni. Plusz, ahogy más is írta, az ilyen appokkal vigyázni kell.
2. feltölteni mások képét az engedélye nélkül. Szabályosan rosszul lettem, amikor elmentünk strandolni és nap végén fellőttek képeket, amin fürdőruhában vagyok és meg is jelöltek. Vagy, amikor poénból egy borzasztóan előnytelen képet csináltak rólam és nini, egyik reggel a falamon virít jó sok epés kommenttel és lájkkal.
Nem csak kellemetlen lehet a másik félnek, de simán lehet johi következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!