Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkáltató felelősségre...

Munkáltató felelősségre vonhat ha szabi alatt a saját mobilomon nem vagyok elérhető?

Figyelt kérdés

A jogász (jogiforum.hu )erre azt mondta ha van bármilyen megállapodás köztünk a rendelkezésre állásról, akkor igen, egyébként nem. Hogy saját mobil vagy nem saját az indifferens.

Nincs semmiféle megállapodás köztünk, a mobil saját a cég nem ad bele egy fillért se, mégis ével óta úgy telik a szabim, hogy piszlicsáré szarokkla hívogatnak, ha meg kikapcsolom, akkor jön a balhé amikor visszamegyek hogy mit képzelek én ha a főnök hív akkor fel kell venni. És már kirúgással is fenyegettek emiatt (noha tudom hogy amekkora hiány van nem emiatt még 5x ekkora dolog miatt se rúg ki)

Most van alapja ennek az elvárásnak vagy nincs?

2019. júl. 10. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs. De a munkaügyi hivataltól lehet állásfoglalást kérni.
2019. júl. 10. 09:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Ahogy a jogászod mondta: "ha van bármilyen megállapodás köztünk a rendelkezésre állásról, akkor igen, egyébként nem. Hogy saját mobil vagy nem saját az indifferens."

Nincs alapja, de mégis megtehetik, mert nálad is félelmet vált ki.

Az, hogy a főnök mit vár el és hogy miért rúgnak ki az más tészta. UTÓLAG lehet a munkaügyi bírósághoz fordulni, ha ilyen indokkal elbocsátanak, de helyedben inkább megelőzném.

Vagy menj el onnan és hagyd a fenébe ezt a céget, vagy találj ki egy köztes megoldást. Szabi előtt pl. szólj, hogy nem leszel elérhető semmilyen körülmények között, mert nem lesz nálad egyáltalán a telefonod, pont azért mész szabadságra, hogy mással ne foglalkozz. Vagy ha kikapcsolod a telefonodat akkor állítsd hangpostára és ezt mond el bent, hogy ha valamit akarnak, hagyjanak üzenetet és amikor néha meghallgatod, akkor majd válaszolsz - ha tudsz.

Egyensúlyozni kell aközött hogy valaki pótolhatatlan a munkahelyén még pár nap során is vagy teljességgel mennek a dolgok nélküle is rendben. Az első neked nem ad szabadságot, a második viszont a főnöködnek mutatja esetleg, hogy talán tényleg tudnak a dolgok nélküled is menni tökéletesen, sokáig - így ne is biztos, hogy pont rád van szükségük. Vagyis legyél valóban szabadságon, de valamennyire maradj is elérhető, hogy ha tényleg nagyon fontos akkor tudj segíteni.

2019. júl. 10. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nemhogy szabadság alatt, de hétvégén, vagy ha hazamentél a munkából, akkor sem vagy köteles fölvenni.

Ha meg nem rúg ki, akkor csak idegek kérdése, hogy ő adja föl előbb, vagy te becsicskulsz neki.

De azért, ha tényleg munkaerőhiány van, és neked lenne máshol helyed, én a helyedben elmennék. A főnökkel meg a felmondás benyújtásakor vigyorogva közölném, hogy ezután hívogathatja helyettem akár a római pápát is. :DDDD

2019. júl. 10. 10:49
 4/9 anonim válasza:

A valószerűség is azt diktálja h szerződéstől függ.

Persze kérdés, hogy milyen munkahelyről/munkakörről van szó, miért keresnének, milyen a főnök hozzáállása, stb.

2019. júl. 10. 11:22
 5/9 A kérdező kommentje:

"miért keresnének"

egyetlen okból keresnek. hogy a főnök éreztethesse hogy ő a főnök és még szabi alatt is az van amit ő mond és akar.

Mint amikor felhívott hogy X dokumentum hol van és meg is mondta hogy igazából magától is megtalálná de mégis egyszerűbb így mint ő keresgélje, ezért felhív szabi alatt ezzel. Elvégre megtalálni 5 perc lenne, így meg hogy felhív csak 4,5 perc..már megérte nem?

Kicsit csesztette is a beosztottját mutogatta hogy ő a főnök, erről szól az egész.

2019. júl. 10. 13:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mint tudjuk, a Balázska Bt.-re és a vén alkoholista főnökre nem vonatkozik semmiféle jogszabály. Egyébként ha a munkaszerződésedben vagy valamelyik módosításában aláírtad, hogy rendelkezésre állási kötelezettséged van, akkor fel kell venned a telefont munkaidőn kívül céges ügyben, ha viszont nem egyeztetek meg ilyesmiben, akkor nem vagy köteles rá. Akkor sem, ha a főnököd utána hisztizik.
2019. júl. 10. 17:36
 7/9 A kérdező kommentje:

"akkor nem vagy köteles rá. "

ahogy valaki itt nagyon egyszerűen leírta én nem vagyok köteles felvenni ő meg nem köteles engem alkalmazni. ez ilyen egyszerű nemde?

persze ha kirúg annak papíron semmi köze se lesz ehhez. majd kitalál ezer más indokot kamut.

sajnos nem a nyúl viszi a puskát. egy bráner két oldalán állunk a főnök meg én, csak én a rossz oldalon. ő szopat én szopok . ez van

2019. júl. 10. 18:18
 8/9 anonim ***** válasza:
7%

Én egyszer adtam meg a személyes számom munkahelyen még 20 évesen diákként naivan. Egy vagyonőr cégnél. Pihenő napon egész nap csörgött a telefon amit kinyomtam,erre este 10kor kijött a pali lakásra és verte az ajtót.

Beengendtem és elkezdett magyarázni hogy mit képzelek hogy nem veszem fel így meg úgy be kell ugranom. Úgy lesoroztam az előszobában,hogy összecsuklott. Még 2x tiszta erőből gyomorszajon rúgtam,aztán elmagyaráztam neki,hogy nem tud rólam semmit,nem tudja ki vagyok,de nagyon nagy hiba volt,hogy 1 kalap alá vett a többi kutyájával mert én nem vagyok az. Amit meg csinált hogy egész nap hívogatott meg kijött lakásra tiszeletlenség velem szemben amiért karpótolnia kell. Úgyhogy kifizette a ledolgozott 1 napomat meg volt meg nála 30 ezer azt is elvettem aztán letiplizett. Másnap bementem a központba kilépni,vártam hogy fog még valaki emberkedni de nem volt semmi.

2019. júl. 10. 20:14
 9/9 anonim ***** válasza:

7-re:

A legbiztonságosabb kétségkívül az, ha keresel egy másik állást (azért nem mind ilyen ócska), majd miután ott minden biztos, beadod a felmondásodat, és vigyorogva közlöd a főnökkel, hogy innentől földughatja magának a telefonját, mert te munkaidő után ugyan nem fogod felvenni, ha ő hív.

2019. júl. 10. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!