Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Származhat belőle bármi...

Származhat belőle bármi hasznom, hogy a nagymamámhoz vagyok bejelentve?

Figyelt kérdés
Budapesten albérletben lakom, de egy faluba vagyok bejelentve a nagymamámhoz már 10 éve, a főiskola alatt ez jól jött a támogatások miatt. Egy kicsit most felhúztam magam a jelenlegi önkormányzat gépjármű adóhoz való hozzáállása miatt és az első gondolatom az volt, hogy visszajelentkezem a szüleimhez, abban a faluban másképp állnak hozzá. Ezzel egyszeri 18000Ft-ot spórolnék, szóval nem is annyira a pénz, mint a méreg miatt jutott eszembe. Van bármi oka, hogy ne jelentkezzek vissza? Gondolok most olyanra, hogy sajnos a nagyim sem él örökké és egyszer a testvéremmel a nevünkre kell íratni azt a házat, akkor esetleg jogi vagy anyagi szempontból egyszerűbb lesz, ha már több, mint 10 (remélhetőleg inkább több, mint 20) éve oda vagyok bejelentve?

2019. jún. 26. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem, a szüleid élnek, miért kellene a tesóddal a nevetekre íratni? A szüleid örökölnek. Vagy már az ő halálukat is tervezed? Hogy oda vagy bejelentve az semmi, a haszonélvezet, az a valami.
2019. jún. 26. 21:18
 2/3 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Öröklés szempontjából semmit nem jelent, hogy be vagy-e jelentve, vagy sem, annál is inkább, mert nem te örökölsz. Milyen az önkormányzat hozzáállása? A gépjárműadót törvény szabályozza országosan egységesen.
2019. jún. 27. 05:54
 3/3 A kérdező kommentje:
#1 Azért ez az "ő halálukat is tervezem" kissé erős, nem gondolod? Most inkább nem írom le, amit gondolok, mert felment bennem kissé a pumpa, ha meg szemtől szembe eresztenél meg egy ilyet, annak a következményét nem hordanád ki lábon, de hála a XXI. századnak, az Internet megvéd téged is. Ha tudni akarod, nagymamám édesanyánkkal együtt már korábban kijelentette, hogy semmi értelme az ő nevére íratni majd a házat, hanem egyenesen a miénkre kerül.
2019. jún. 28. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!