Ha levideózok tolvajt, azonosítható mit lopott el, feljelentek ismeretlen tettest hogy meglopott (leadom a videókat) s megtalálják, de nincs nála a lopott cucc akkor beperelhetem úgy hogy a fizetéséből nyugdíjából vonják?
Figyelt kérdés
, autójára házára terheljék a lopott cucc értéket s visszakapjam pénzben? Ha ez így megy megtehetem hogy én egy tárgyalásra se megyek el, látni se akarom, s azt akarom, hogy ő se lásson engem? Megoldható, hogy ne is tudja meg konkrétan kinek a meglopásával érték utol?2019. jún. 21. 19:23
1/3 anonim válasza:
A polgári jogi igényt (kártérítést) büntetőeljárás keretében is elbírálja a bíróság, ha ezt kéri a sértett. Néhány esetben a bíróság nem bírálja el a polgári jogi igényt (például ha magát az eljárást megszünteti), hanem egyéb törvényes útra utasítja azt.
A sértett büntetőeljárási jogairól lemondhat, de köteles megjelenni, ha az ügyben tanúként kívánják kihallgatni, s köteles részt venni az eljárási cselekményeken a bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság rendelkezéseinek megfelelően.
2/3 anonim válasza:
Persze cuni, hatmilliárdok után mentenek fel valakit. Szerinted?
3/3 A kérdező kommentje:
Itt most piti tolvajról van szó. max. milliókról van szó, abból is 10 alatt.
2019. jún. 21. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!