Többen mennének faluba lakni Magyarországon ha lenne , , földosztás''?
Kérsz, már is adok egy cseréppel:))
Kérdésedből látszik, halvány fogalmad nincs mi is a mezőgazdaság és hogyan működik.
3-as jobban tisztában vagyok vele mint te.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy az állam adna földet. Felajánlaná a városban és vidéken élőknek is és aki elfogadja (ha városban lakna kiköltözne és csak földműveléssel foglalkozna) vidékre költözik. És kinek a földjét osztanám? Egyrészt csomó földterület van ami a senki földje. Ha az nem elég akkor ott van a külföldi tulajdon majd végül a belföldi nagybirtokosok földje. A kérdésem csupán annyi: sokan költöznének vidékre és tetszene e az ötlet az embereknek?
"csomó földterület van ami a senki földje"
Ilyen ma Magyarországon 1m2 sincs.
És bocsáss meg, de az állami föld az "közös" és csak úgy, ingyen ne kapjon már semmit a közösből. Vagy mindenki kapja meg a rá eső részt.
Kérdező
"Mindenki kapna annyi földet amiből megtud élni ő meg a családja és meg nyaralásra is futná stb"
Azt gondolom tudod, hogy a családi házaknak általában jelentősebb méretű kertje is van. De azt tudod-e, hogy rengetegen még ezt a földet sem művelik mert vagy van elég pénzük, hogy ne kelljen onnan szerezniük az élelmet vagy éppen azért nincsen elég pénzük mert még erre sem hajlandóak, hogy ennyit megműveljenek?
A kérdés értelmezhetetlen mert nincs nagyon olyan föld amit osztogatni lehetne mert szinte már az összes hektár az országban valakié; vagy magánszemély vagy az önkormányzat tulajdonában állnak. Csak úgy ezeket nem lehet elvenni...
Másrészt sokan nem azért élnek faluban mert földet akarnak művelni, eléggé unalmas már ez a általánosítás. Én is faluban élek, mégis az egész kert füvesítve van csak, a nyugalomért jöttem ide, mint ahogy sok helybéli is. Van kb 10 család itt a sok százból aki földműveléssel foglalkozik, és 1 hektár földterület sincs olyan állapotban amit művelni lehetne még pluszban. Szóval mégis mit hol legyen földosztás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!