Amerikában tényleg megtehetik a szülők hogy vallási okok miatt nem engedik hogy ellássa a gyermeküket az orvos, még ha az a gyerek életébe is kerül?
Figyelt kérdés
Family Guy-ban volt egy rész amiben beteg volt egy gyerek de a szülők nem voltak hajlandóak orvoshoz vinni a gyereket mert az ő vallásuk ezt nem engedi és persze a törvény a szülőket védte. Ezt már több filmben is hallottam. Ilyen a valóságban is van? Tényleg megtehetik vallási okokra hivatkozva hogy egy gyereket meggyógyítsanak, hagyják hogy akár meg is haljon?2019. jún. 18. 23:24
1/4 anonim válasza:
Államonként eltérő.
De a komolyabb esetben perel az állam...és mivel ő az állam...
2/4 anonim válasza:
Igen, vannak ilyen esetek.
A Jehova tanúi még vérátömlesztést sem engednek maguknak és hozzátartozóiknak adni, nem beszélve súlyosabb beavatkozásokról.
Vannak más szekták is, amelyek tiltják, hogy emberi kéz beavatkozzon abba, amit Isten teremtett, még a gyermek vagy bárki halála esetén sem.
Részemről betiltanám ezt a törvényt, és szerencsére vannak országok, amelyekben életveszély esetén nem veszik figyelembe a szülők, csak az orvosok véleményét.
3/4 anonim válasza:
Csak azt szeretném tudni, hogy ilyenkor miért hallgatnak azok, akiknél ez bevett szokás, és akik máskor száz bibliai idézettel árasztják el az oldalt.
(Második vagyok.)
4/4 anonim válasza:
Vallásosnak lenni és Bibliát olvasni nem probléma szerintem, hiszen ahogy évszázadokon át, úgy még ma is egy erkölcsi útmutatást ad az embereknek, beléjük neveli, hogy mit nem tehetnek és mit igen. A Biblia teljes értelmezése (nem fanatikusan, persze) szerintem az előbb említett dolog miatt előnyös, míg a különböző szekták, amik főleg Észak-Amerikában elterjedtek, kiragadnak egy gondolatot és csak azt tartják szem előtt. Ami veszélyes, mert mint ahogy a Jehova tanúiról is, elítélik az emberi kéz beleavatkozását az élet menetébe, ugyanakkor megtagadják a Tízparancsolat egyik alap állítását, hogy ne ölj. Ha nem lennének elvakultak, belátnák, hoy az emberi beavatkozással nem kell egy kisgyereknek belehalnia a tüdőgyulladásba vagy a lázba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!