Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen gyorsan kell hazamennem...

Milyen gyorsan kell hazamennem, ha feladom magam a rendőrségen? Bovebben lent

Figyelt kérdés

Egy elég súlyos átverés áldozata lettem néhány éve.

A bankszamlaszamomat használták fel egy egyszeri pénzmosásra, amiről akkor nem is tudtam, mert nagyon ugyesen más mögé volt bújtatva, de nem is ez a lényeg. Már külföldön dolgozom egy jó ideje es otthon nem tudtak elérni. A police oldalán latott meg egy ismerősöm hogy köröznek pénzmosás miatt. Innen tudom hogy valami gond van. Ma felhívom a rendőrséget es elmondom hogy mi volt hogy volt. Szerintetek azt mondjak hogy most azonnal üljek egy repulore/buszra es menjek haza?

2019. jún. 18. 10:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Feljelentést kell tenned az adataiddal való visszaélés, illetve ha netbankon keresztül történt, információs rendszer megsértése miatt ismeretlen tettes ellen. Akkor kell hazamenned, ha beidéznek, az időpont rajta lesz az idézésen.
2019. jún. 18. 10:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy nem mondanám, meg, hogy hol vagyok, és még a hívás előtt konzultálnék egy ügyvéddel. A beszélgetést feltétlenül rögzítsd és ezt mondd is el még az elején!
2019. jún. 18. 10:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ!
2019. jún. 18. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első lépésed az legyen, hogy keresel egy ügyvédet és ŐT bízod meg azzal, hogy a rendőrségen eljárjon a nevedben - jelezze, hogy most tudtad meg a körözést és állsz a rendőrség rendelkezésére.

Akkor kell majd hazajönnöd, ha a rendőrség ezt igényli. A lényeg, hogy nem rejtőzöl el és hajlandó vagy velü az ügyben együttműködni.

Feleslegesen ne utazz, mert lehet, hogy ami szükséges az így is el tudjátok rendezni. De ÜGYVÉD azonnal, jó ügyvéd legyen és sajna ez pénzbe fog kerülni, nem kevésbe. De nem annyiba, mintha most utazol és esetleg itt fognak a semmiért, emiatt ugrik a munkád, bevételed.

2019. jún. 18. 10:59
 5/11 A kérdező kommentje:
#3 Nem célom hogy elbújjak, szóval nem gond ha tudják hol vagyok. Így is úgy is hazamegyek. Miert ajanlod a beszelgetes rögzítését?
2019. jún. 18. 11:00
 6/11 A kérdező kommentje:
#5 köszönöm szépen! Ez jó ötletnek tűnik.
2019. jún. 18. 11:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
ilyen esetben mindenképpen ÜGYVÉD! remélem megoldódik!
2019. jún. 18. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#6: A beszélgetés rögzítése lehet, hogy nem használ, de egy biztos: nem árt! Mint a menetrögzítő kamera. Ha te vagy a sáros letörlöd a felvételt, ha nem te akkor mutogatod.
2019. jún. 18. 11:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy tudsz beszélni olyan emberrel, aki illetékes lenne az ügyben. Azt fogják mondani, hogy add meg a számod, és majd ők visszavívnak. Ez viszont csapda, mert a számod alapján utolérnek és letartóztat az angol rendőrség.
2019. jún. 18. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg elérni, hogy a kinti rendőrségen tehess vallomást.
2019. jún. 18. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!